A Tromsö vezeti a norvég OBOS-ligaent, négy ponttal mennek a második helyezett Lilleström, és hat ponttal a harmadik Sogndal előtt. Úgy néz ki, visszajutnak az Elitserien-be. Úgy tűnik azonban, hogy most apróbb hullámvölgybe kerültek. A Sogndal elleni idegenbeli 1-1-et még meg lehetett magyarázni, de a hazai pályán elért szintén 1-1-et a KFUM Oslo ellen már nem. Ezután jött azonban az igazi pofon: a Stjørdals-Blink 4-2-re verte meg őket. Ezt megelőzően is érdekes meccseket játszottak: 5-4-re nyertek az Asane és 7-0-ra az Ull/Kisa ellen. Megállapítható, hogy elég hektikussá vált mostanában a csapat.

A Ham-Kam csapata nagyon rosszul kezdte a szezont, végig kieső helyen álltak, viszont nagyon összekapták magukat. Az utolsó három fordulóban nyertek, így 26 ponttal a 11. helyen állnak, 2 ponttal a play-out helyek fölött. Lassan kezdhetnek megnyugodni, nincs rajtuk az a kényszer, hogy győzniük kell. A Sogndal (2-1), Grorud (2-1) és Sandnes (2-0) hármas legyőzése szép teljesítmény volt.

Úgy vélem, hogy a Ham-Kam azzal, hogy teher nélkül léphet pályára, sokkal jobb focit játszhat. Korábban is látszott, hogy bárkinek képesek gólokat lőni, ez bennem csak tovább erősödött az elmúlt időszakban. Én mindenképp számolok a góljukkal most is. A Tromsö játszik teher alatt fordulók óta, a Lilleström nagyon nyomul rájuk. A formájuk lefelé mutat, de az látszik, hogy gólokat mindig tudnak lőni, nem azzal van a probléma a csapaton belül. Úgy vélem, hogy ők is lőhetnek gólt könnyedén, a Ham-Kam idegenben csak kétszer – gyengébb ellenfél ellen – húzta ki clean sheet-tel. Szerintem ezért meglehet a három gól, a szorzó nagyon szép.

Tromsø - HamKam: Gólok száma - Felett/alatt tipp