A negyddöntőkkel folytatódnak pénteken a bécsi ötszázas teniszverseny küzdelmei, a nagy derbiken, a ki-ki meccseken kívül akadnak simábbnak tűnő mérkőzések is, mint például ez.

Novak Djokovicnak minden bizonnyal könnyebb meccse lesz ez, mint a Krajinovic, vagy a Coric elleni, ebben az erős mezőnyben a legjobb nyolc között Sonego egy közepes edzésnek felel meg, ha minden jól megy. Djokovicot lehet szeretni, vagy nem szeretni, de mentálisan a mezőny fölött jár, amikor nagyon kell, amikor fontos pont van, szettlabdái vannak az ellenfelének, akkor a szerb egész egyszerűen nem tud hibázni. Négy szettlabdát hárított Coric ellen, Krajinovic pedig az első játszmáért adogatott, de akkor Djoko a legjobbját hozta. Túl sok újat nem lehet elmondani a világelsőről, mindent tud a teniszről, mindenhonnan visszaad mindent, idén egy veresége van, már ami a befejezett meccseket illeti, csak Nadaltól kapott ki a Garros döntőben, ott viszont elég simán. Emellett ebben a csonka esztendőben is nyert 5 tornát.

Sonego szerencsés vesztesként indulhatott a tornán Schwartzman helyett, neki a salak a prioritása. Az idei bécsi tornán kívül mindössze egy győzelme volt teremben ATP főtáblán, szvsz nem annyira ez a kemény gyors borítás a terepe. Szóval megverte itt Lajovicot és Hurkaczot, köszönhetően a jól működő adogatásainak, itt viszont egy klasszisokkal jobb fogadó, és alapvonal játékossal találkozik majd.

Sok esélyt nem adok Sonegónak, meg a bukik sem, csúnya verésbe is beleszaladhat látni Djoko formáját, ez a -4,5-es hendi egy 64 63-mal is nyertes, de szerintem az egyik szett sokkal csúnyább lesz az olasz szemszögéből.

Djokovic, Novak - Sonego, Lorenzo: Játék hendikeppel - Hendikep tipp