Szombaton folytatódik a Premier league a hetedik fordulóval. Tavaly egész jól megúszta a most hazai pályán játszó Sheffield a Manchester City elleni ütközeteket, hiszen bár pontot nem sikerült szerezniük, csak 1:0-ra illetve 2:0-ra kaptak ki. Most egy nagyobb kiütés is lehet a vége véleményem szerint, annak ellenére hogy mindkét csapatnál vannak kisebb-nagyobb problémák..

Ha már megemlítettük hogy az előző szezonban jól állta a sarat a Sheffield, máris itt az első komoly gond. Akkor nagyon jól teljesítettek. Úgy ahogy senki nem várta tőlük. Majdnem Európa Liga indulás lett belőle, de a szezon végére elfáradtak. Most nézzük meg eddig hogy állnak ahhoz képest. Hat forduló után egy pontocska, három lőtt gól... katasztrófa. Az előző fordulóban Liverpool ellen 2:1-re elveszített meccs még inkább súlyosbította a helyzetet mert vezetni tudtak, egész jól féken tartották a címvédőt mégis vereség lett a vége. Tehát önbizalom szempontjából is romokban a csapat és ezek után jön egy Manchester City elleni meccs, ahol a vendégeknek égetően fontos a három pont. Nem lennék a helyükben.

A City eddig talán a két legnehezebbnek ígérkező meccsét nyerte meg. Wolves ellen idegenben, majd az Arsenal ellen otthon. Különös de a gyengébb csapatok ellen pedig szenvedtek, de ez előbb-utóbb változni fog persze, nem marad közép csapat Guardiola csapata ezt gondolom senki sem tartja. Fernandinho sérült, Aguero pedig újra kidőlt, de nem gondolom hogy ezt ne tudnák kiköszöbölni. De Bruyne a hétközi BL meccsen visszatérhetett, egyből gálázott a csapat (0:3). Sterlinggel és Mahrezzel megfogják oldani hogy 2-3 gólt begyötörjenek ennek a Sheffieldnek és megindulnak végre felfelé a tabellán.

Tipp: 0-3

Sheffield United - Manchester City: Manchester City mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp