A nagy hajtást, illetve a nem megfelelő előszezont még az európai kupa focitól mentes csapatok is megérzik. Lényegében egyik szezonbó csöppentünk át a másikba, aminek már igen csak meglátszanak a jelei.

Everton ezt a felfordulást probálja kihasználni, és az első 5 forduló után négy győzelem, egy döntetlen igencsak megsüvegelendő teljesítmény, és ha a csapat eredményeire/játékára ránézünk még csak nem is érdemtelenül voltak/vannak ott a tabella elején. Viszont már két fordulóval ezelőtt, a Liverpool ellen is, ordas nagy mákkal (VAR-ral) tudtak megmenekülni a vereségtől, hogy aztán egy fordulóval később a Southampton esélyt nem adva, simán gyürje le Ancelotti csapatát. Tette ezt igen egyszerűen, az eddig remeklő, góllövő listát vezető, Calvert-Lewint ki kellett venni a játékből, semlegesíteni kellett, ezzel kihúzva az Everton méregfogát. Nagyszerűen sikerült ez a taktika, hisz az Everton csatára mindössze 16-szor találkozott a labdával, illetve 7 passzkisérlete volt az egész 90 perc alatt. Ennek köszönhetően támadásban veszélytelen volt az addig zsák számra gólt termelő liverpooli csapat.

Tekintve a sérült, illetve eltiltott listáját Ancelottinak, ma is Calvert-Lewinra lesznek utalva teljesen, hisz Richarlison még az eltiltását tölti Thiago mészárlásáért (Pickford köszöni szépen megúszta és védeni fog, bravó VAR), illetve hétközben James Rodriguez is megsérült, így nélküle utazott el Newcastlebe a csapat.

Newcastlenek idén sem vágtak neki nagy célokkal a PL-nek, a biztos bennmaradás legyen meg a többi meg ajándék. Ehhez szükséges már évek óta 40-42 pont körüli teljesítmény, ami 1,10 körüli PPG-t jelent. Az eddig lement hat forduló után 1,33 PPG-vel dolgoztak Steve Bruce fiai, amit ha tartani tudnak a szezonban, minden bizonnyal sikerül bennmaradni jövőre is.

Megakadt lendület, hosszú hiányzó lista, kellemetlen ellenfél ami az Everton győzelme ellen szól, ezért jó ötletnek gondolom itt a hazai csapat pontszerzését bepróbálni.

Newcastle United - Everton: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp