Múlthét elején rengeteg Barca szurker lélegezhetett fel, bonthatott pezsgőt, hiszen lemondott a sokak körébe "közkedvelt" Barcelona klubelnök Bartomeu. Ennek örömére idegenben sikerüt legyűrni a csoport másik nagyágyúját Juventust, amivel nagy lépést tehetnek a csoportgyőzelem felé.

Barcelona kerete jelen pillanatban nagyobb sérülés, illetve eltiltás hiányában a legjobb kerettel állhat ki, ami nem egészen mondható el a Dinamo Kijevnél. Múltheti két pozitiv eset mellé azóta csatlakazott még hét játékos akik el sem tudnak utazni a katalán fővárosba, illetve ezek mellett van három sérültjük, illetve a Fradi ellen eltiltott Szidorcsuk is a maródiak listáján található. Főhet tehát Lucescu feje, hogy miképp állítsa össze a kezdőcsapatát. Legnagyobb problémája kapusposzton lesz a román edzőnek, hisz a két felnőttkapusuk egyaránt pozítiv, így tehát a kezdőbe a 18 éves Ruslan Nescsere várható, míg mőgé a padra egy 19 és egy 17 éves ifjonc ülhet le.

Remek felhozó meccs lehet így ebből a Barcelonának, különösképp az eddig gyenge teljesítményt nyújtó Dembelé és Griezmann fickándozhat az ukrán juniorok között. Ennek a két játékosnak nagyon sokat segítene a játékperc, illetve egy két gól sokat tudna dobni az önbizalmukon, amire nagyon nagy szüksége lenne Koemannak, mert bár a BL-ben magabiztosan vezetik a csoportjukat 7-1es gólaránnyal, de a bajnokságban közel sem sziporkáznak, hiszen mindössze a 12. helyen tanyáznak, és a megszerezhető 18 pontból összesen 8 pontot sikerült begyűjteniük.

Láthattuk a Barcát a Fradi ellen is, egy két időszakot leszámítva bőven kijött a két keret közti különbség, ami az ukránok ellen is bőven látszani fog, tekintve, hogy milyen sok hiányzót kénytelen nélkülőznie Mircea Lucescunak. Sima Barca győzelmet várok Messiéktől hazai pályán, és gondolom még lennebb fog jönni ez az odds, illetve jóval magasabb lineok várhatóak ázsiai hendis piacra.

FC Barcelona - Dynamo Kyiv: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp