Sokat gondolkodtam, hogy az 1X mellett maradjak, vagy tegyek inkább alacsonyabb szorzón egy BTTS opciót, és az utóbbi mellett döntöttem több okból kifolyólag is.

Mivel hétvégén a Poolnak az idei év legfontosabb meccse következik az Etihadben vendégeskednek Guardiola csapata ellen, azt gondoltam, hogy itt a rotálás, illetve a pihentetés lesz a fő szempont. De az a meccs csak vasárnap lesz, nem szombaton, illetve a City egy nappal később játsza le a soron következő Bl mérkőzését, tehát még előnyben is lesznek ilyen szempontból. Klopp jó nyugodtan felküldheti akár a Mané, Salah, Firmino hármasát, de mivel nagyon jó formában van Jota-Shaqiri páros, az ő jelenlétük sem jelentene biztos hendikeppet az Atalanta számára.

Klopp elmúlt három BL szezonjában az idegenbeli csoportmérkőzéseket, akarva-akaratlanul beáldozta, s és rendre gyenge teljesítményt nyújtott a csapat. Kevés gólos, letekert iramú meccsekkel akartak túllenni a mérkőzéseken, majd az Anfield erejét kihasználva hazai pályán kiharcolni a továbbjutást. Ez most nem lesz megoldható, hisz komoly sérülés hullám vonult végig a védelmi vonalon, és ami tavaly biztos stabilitást jelentett Van Dijk - Matip páros biztosan nem fog holnap pályára lépni. Fabinho, Van Dijk sérült, Matipot most sikerült összedrótozni, de ő valószínüleg a hétvégén kaphat fontosabb szerepet, illetve a hétvégén Man Of The Match teljesítményt asztalra pakoló Nat Philips pedig nem is volt a BL 25 fős keretbe nevezve, hisz a klub tovább akart adni rajta, de mivel nem jött megfelelő ajánlat érte, még egy félévet megtartották, és útolag kiderült, ez volt a tökéletes választás. Mivel a stabilitás nem fog hátul segíteni, Klopp éra eleji fotbalhoz kell nyúlni, és eggyel több gólt lőni mint az ellenfél.

Jobban belegondolva egy esetleges győzelemmel szinte biztosra vehető lenne a továbbjutás (tekintve az Ajax problémáira, holnap pontvesztés várható tőlük), így ha nyerni tudnának Bergamoban a válogatott szünet utáni BL mérkőzések már tét nélküli találkozók lehetnek, és lehet nyugodtan pihentetni a PL-re.

Atalanta jól ismerjük, nagyon gólerős csapat, de a gólokat is nyeli folyamat. Ritka hogy lehozzák a mérkőzésüket kapott, vagy rúgott gól nélkül. Nagy esélyük van egy komoly skalpot begyüjteni, mert Van Dijk nélkül ez a Liverpool nem a bevehetetlen erődőt testesíti meg, mint az elmúlt években. Neki kell rontaniuk az angol gárdának, és hibára kényszerítsék a hátsó négyes alakzatot. Ezt használhatja ki Klopp, ha a FAB3 éles lesz a mérkőzésen, 2-3 jól végig kontra büntetheti meg az ambiciós, motivált olasz játékosokat.

Atalanta - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp