Szuper mérkőzéseket játszanak ma a Bajnokok Ligájában, ezt meg kell lovagolni. Az egyik ilyen aranybánya fogadás szempontjából a Salzburg-Bayern München mérkőzés.

Amilyen irányokba el lehet indulni, szerintem egyértelmű: a gólok és valamiféle spéci vendég győzelem. A sima vendég győzelemben nincs érték. Ha megnézzük a Bayern Münchent, azt látjuk, hogy hétvégén elég takaréklángon égtek a Köln ellen. A fél csapat hiányzott, egyedül az elnyűhetetlen Thomas Müller volt pályán, valamint Joshua Kimmich, aki nagyon jól nyomja mostanában. Gnabry ugye koronából jött vissza, azért játszott, de Lewandowski, Coman, Alaba, Davies, Goretzka és Tolisso pihizett. Úgy készülhetünk tehát a mai meccsre, hogy full pihenve vágnak neki.

A salzburgi oldalon a Tirol elleni 5-0-lal történt a melegítés. Szoboszlai és Junuzovic egy órát játszott, nem kellett többet, mert akkor már 3-0 volt az eredmény. A csapatról sok jót lehet elmondani, látványos, dinamikus játékot játszanak. Most Patson Daka játéka kérdéses, ő pedig egyértelműen a csapat legjobb csatára. Ha nem játszhat, akkor Koita kezdhet.

Mint jeleztem, a sima győzelemben nincs érték. Bevallom, egy olyan meccs képe lebeg a szemem előtt, mint anno volt a Salzburg-Liverpool. Ott is mindenki várta a gólokat, és nagyon nem potyogtak, csak a második játékrészben csöpögött le kettő. Aztán ott van előttem egy másik meccs, amit néztem, ez pedig az Ajax elleni felkészülési mérkőzés volt, ahol a nagyon domináns Ajax úgy letámadta a letámadásra épülő taktikával játszó Salzburgot, hogy csak pislogtam. A kettőből kellett kihozni valami értelmes tippet.

A Bayern játékosok pihentek. Szerintem oda fogják tenni magukat a mérkőzés elejétől kezdve. Ezért arra számítok, hogy a Bayern már félidőben megszerezheti a vezetést a friss játékosaik által. A vírusos Süle helyén Alaba fog kezdeni a védelemben, akinek ez fontos meccsnek számít, mert hazája egyik csapta ellen játszik, ráadásul a bérével kapcsolatos vita miatt bizonyítani akar. A védekezés tehát szerintem rendben lesz vendég oldalon. Az első félidő két gólját ezért neccesebbnek vélem, mint a a Bayern félidei vezetését. A szorzó arra, hogy a félidő/végeredmény Bayern lesz, sokkal jobb, mint a gólos verzió, hiszen a legalább 4 gól sem fizet annyit. A kockázat pedig benne van a gólokban, lásd Liverpool-meccset. Szóval én maradok a papírforma 2/2 mellett.

Red Bull Salzburg - Bayern München: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp