Nem fognak játszani: a hazaiaknál az amerikai Christian Pulisic, a 19 éves skót Billy Gilmour és a spanyol kapus Kepa Arrizabalaga, illetve a vendégeknél az angolai származású francia válogatott Eduardo Camavinga, a szenegáli M'Baye Niang, a 22 éves Faitout Maouassa és a kölcsönben levő Juventus-focista olasz Daniele Rugani. Szerintem az egyáltalán nem baj, hogy az általam kissé nagyképűnek tartott portást még a kispadról is elzavarták (erről "hivatalosan" azt mondják, hogy Kepa vállsérüléssel bajlódik), viszont az már nem annyira számít jónak a Chelsea számára, hogy a gólérzékeny Christian Pulisic nem fog játszani. Szerencséjük a londoniaknak, hogy az ellenfélnél nem fog játszani Eduardo Camavinga. Furcsa azt mondani egy 17 éves srácra, hogy hiányozni fog nagyon a francia csapatnak, ám Eduardo Camavinga éppen az a játékos, aki tényleg hatalmas hiányzás a vendégcsapatnál. Ennek a 17 éves és nagyon-nagyon tehetséges focistának, aki az afrikai Angolában született és 2 évesen a szüleivel Franciaországba költözött, mi sem bizonyítja jobban a tehetségét, mint az (is), hogy a 3-4-5 sztárcsapatra is bőven elegendő labdarúgóval rendelkező világbajnok francia nemzeti csapatban már helyet csinált magának ő lett bő-bő-bő 100 év óta a francia válogatottban pályára lépő legfiatalabb játékos.

Na, ő, Eduardo Camavinga tényleg óriási hiányzója lesz a Stade Rennes csapatának. És bizony nem ő az egyetlen, akinek a kimaradása érzékenyen érinti a franciákat. Az tény, hogy az ő hiányzása messze a legjelentősebb, ám a szenegáli támadó középpályás M'Baye Niang kimaradása is problémát okozhat. Daniele Rugani hiányzása úgyszintén. Számomra az van a Stade Rennes csapatánál, hogy "szegény embert még az ág is húzza".

Ja, és az sem "jöhet jól" a franciáknak, hogy a Chelsea hetek óta gólt sem kapó és sziporkázóan védő kapusa, Edouard Mendy, éppen a Rennes együttesétől igazolt Angliába, s így aztán ő most éppen az angolokat fogja erősíteni. Ezen kívül még az is jelentős dolog a londoniaknál, szerintem, hogy a sokáig sérüles miatt hiányzó, de pár hete visszatért és egyre jobb formába lendülő Hakim Ziyech ezúttal is játszani fog. Én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a nagyszerű formába került Hollandiában született marokkói válogatott focistát nagyon elöl fogja játszatni Frank Lampard menedzser.

A hazaiak nagyon könnyed győzelmét tippelem, hiszen szerintem legalább 2-3 jobb most a londoni csapat. Ám nem viszem túlzásba.

Tipp: győz a Chelsea.

Chelsea - Rennes: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp