Nézzünk egy „országos 1-es” meccset vasárnapra. A hétvégére három találkozó volt erősen a fejemben, kettőről olvashattatok főoldali elemzést, míg a harmadikat itt a Guru hasábjain osztom meg veletek. Hiába alacsony a hazai győzelmi szorzó, még így is van benne némi érték.

A Bodo/Glimt a múlt héten óriási lépést tett a bajnoki cím sima úton való megszerzésére. Egy 89. percben lőtt góllal megverte a KBK-t egy olyan meccsen, amelyben komolyan benne volt a vereségük is. Írtam nektek, hogy igazából elég lenne nekik csak a kötelező meccseket hozni ebben a periódusban, akkor is fordulókkal a vége előtt már bebiztosíthatnák a sikerüket. A múlt heti győzelem miatt viszont, ez már most a 24. körben összejöhet! Őrület! A múlt héten történt még pár fontos esemény, ami ezt a tippet erősíti. A legfontosabb, hogy a kulcsemberek egytől-egyig felépültek: Zinckernagel kezdett, majd a meccs húzós szakaszában beállt Fet és Vetlesen is a középpályára. Az eligazolt JP Hauge kivételével a legerősebb összeállításában játszhat a Bodo, tehát ez a csapat hasonlít arra, amelyik a bajnokság első felében letarolta a mezőnyt. Erről a letarolásról mind Lars Arne Nielsennek, mind az Aalesundnek lehetnek kellemetlen élményei: a 6. fordulóban a Nielsen vezette Brann súlyos 5-0-s vereséget szenved Bodoben, majd egy körrel később az Aalesund hazai pályán ég 6-1-re. Mind-mind olyan tényező, ami egy végtelen sima meccsre utal.

A múlt héten az Aalesund élén Nielsen mester elkönyvelte egy pontját, győzelmét. Erre „csak” nyolc fordulót kellett várni, így mindenképpen „kiváló” választásnak tűnik erre a posztra, ha ellene akarnánk fogadni. Múlt hétvégén kicsit érthetetlenül alacsonyan adták az FKH győzelmét hazai pályán (1.30 körül) és a csoda folytán nem kapott ki az AFK. A Haugesund dominált, azonban Kongshavn ihletett formában, többek között büntetőt is védve őrizte meg a kapuját a góltól és a cudar időjárásban találtak egy gólt a vendégek. Nielsen bevállalta az 5-4-1-et a meccsre, ami az FKH nem túl attraktív támadójátéka ellen többnyire működött. Próbálkoztak ezzel már a Bodo ellen is, viszont a sárgáknak fekszik a mélyen való védekezés, mivel az 1-1 elleni szituációkat nagyon jól oldják meg (lásd. Zinckernagel). Ezért is fel kell tennem a kérdést: Nielsen vajon tudja a receptet a Bodo ellen? A nyáron továbbgyengült AFK-ban van annyi, hogy ellenáll a Sárga Horda nyomásának? A véleményem szerint nem tudja Nielsen és a védelem nem fogja bírni ezúttal a nyomást. Bónuszként a múlt héten a védelemben szereplő Bizoza ezúttal eltiltott lesz, míg több játékos (Karamoko, Jorgensen) játéka is kétséges a múlt heti kezdőből kisebb sérülés miatt.

Bodø/Glimt - Aalesund: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp