Vártam a mérkőzés szorzóit, s meglepődtem, hogy kedvenc csapatomra a Kaposvári Rákóczira adott kezdő odds ennyire magas. A nyúl és a vadászpuska esete lenne, ha nem győzne a hazai csapat az nb2 vasárnapi játéknapján.

Várhidi Péterrel stabilizálódott az nb1-ből simán kizuhanó csapat játéka. Kezdeti sikereit a hatékony 4-1-4-1-nek köszönhette a zöld-fehér gárda, s Waltner Róbert időszakát gyorsan sikerült lezárni. Négy győzelmével most már a tabella közepén van a Kaposvár, s legutóbbi Ajka ellen három pont sorsfordító lehet! Alapban értékes játékosok alkotják a Somogy megyei csapatot: Pogacsics egy bravúrkapus; Úr, Szabó Alex, Vachtler és Nagy János fejlődése szempontjából igencsak értékes volt a tavalyi nb1-es szezon. Az előre játékban Balázs Zsolt, a több csapatban megforduló Szarka és Andric a másodosztályban minőségi értéknek számít. Az Ajka elleni találkozó fontossága lélektani. Jó első félidő után vezetni tudott a Rákóczi, majd Kis Károly szemtelen együttese egyenlíteni tudott. Korábban a hasonló helyzetekben inkább védte az egy pontot a Kaposvár, gyakorta fordítani is tudtak az ellenfelei, s rengeteg kudarcélménnyel „gazdagodott” a keret az nb1-ben. Most viszont a beálló cserék új lendületet adtak, s két újabb góllal megszerezte a fontos három pontot kedvenc csapatom.

Végigéltem egy Sándor Tamás-korszakot Kozármislenyben. Nem tudott segíteni lakhelyem csapatának a korábbi debreceni ikon, s simán kiesett a kék-fehérekkel a harmadik vonalba. Akkor úgy éreztem, hogy semmit sem fejlődött vele a csapat, s szerintem most a Deac-nál még nehezebb helyzetben van. Az újonc a liga sereghajtója 12 vereség mellett három győzelemmel. Az ugyancsak harmatos másik újonc a Szentlőrinc kikapott ugyan Debrecenben a múlt hét végén (1:0), de előtte hét bajnokit buktak el zsinórban az egyetemisták.

Korábban fontos meccseken hullajtott pontokat a Rákóczi: Csákvár 2:2 (2:0-s vezetésről!), Szentlőrinc 3:1-es vereség! Akkor ezt már nem tolerálták Kaposváron és Waltnernek mennie kellett. Most Várhidivel a liga leggyengébb csapatát fogadja a Cukorgyári Gödörben a Kaposvár. Nem szokásom ajánlani/fogadni egy esélyt, de most kivételt teszek, annyira a hazaiak felé mozdul el a mérleg.

Kaposvari Rakoczi FC - Debreceni EAC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp