Kicsit előre megyünk az időben, mivel van itt egy hibás odds, ami körülbelül két és fél tizeddel magasabb a vártnál. A Vålerengát ennyiért nem tudom otthagyni a bajnokság leggyengébb csapata ellen.

A hétvégén újabb sziporkázó játékkal, ezúttal egy hetest kapva hagyta el Lars Arne Nielsen legújabb csapata a gyepet. Mint említettem, náluk nem jön elő az, hogy az utolsó helyen állva az esélytelenség nyugalmával játszhatnak. Ennek két oka van: nekik nem kellett volna kiesniük, míg nincs jó edzőjük. Az utóbbi hetekben többet is beszéltem Nielsen mesterről, szóval most ezt nem folytatnám, mérlege az Aalesund élén jelenleg 1-0-8. A játékosok irtózatosan negatívak a szezon balul sült kezdete óta. Nem hisznek magukban és értelmét se látják a szezon hátralevő részének. Aki értékesíthető volt, azt már eladták a nyáron (Fridjónsson, Grétarsson), a többieknek meg végig kell játszaniuk a szezont. Minimális cél az lehet, hogy ne a norvég első osztály leggyengébb mutatójával essenek ki. De ennyi elég kevés lesz a bajnokság egyik legjobb formában lévő csapatával szemben.

1,75 a győzelmi szorzója jelenleg a vendégeknek. Vicc. Érdekes, hogy majdnem ugyanennyi a Moldénak a Stabaek otthonában is és éppen ez mutatja meg, hogy mennyire magas a realitáshoz képest. 1,5 lenne a valós szerintem, de könnyen lehet, hogy a végére még ez alá is fog esni. Fontos hiányzó nincs és ha ez így marad, akkor a Vålerenga hosszú évek után először fogja magát kvalifikálni a nemzetközi kupába. Ehhez borzasztóan nagy lépést tett az előző körben, amikor hazai környezetben verte a vele versengő Oddot. Egyenlő pontszámon álltak és lefocizták a vendégeket. Sokkal több helyzet, dinamika, megérdemelt a 2-0-s győzelem. Szerintem a Bodo után ők vannak a legjobb formában és számomra meglepő lenne, ha nem érnének oda a 4. helyre legalább. Ezt a meccset viszont be kell húzniuk, mivel van még pár necces összecsapásuk és az Odd ott liheg a nyakukon. Jön hozzájuk még a Rosenborg és az utolsó körben azzal a Starttal találkoznak, akiknek lehet, hogy az első osztályú tagságáról fog dönteni az a meccs: tehát könnyűnek biztosan nem ígérkezik. Az elmúlt pár hét alapján ezt nyerniük kell, mivel tudnak az ellenfélre akkora nyomást tenni, hogy az ugyanúgy szétessen, mint tette azt a Bodo ellen is. A különbség akkor persze nem lesz, de ezen az oddson butaság lenne otthagyni a vendégeket.

Aalesund - Vålerenga: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp