Egymással nehezen összehasonlítható formában lévő játékosok csatája lesz ez, ahol pazar oddsot kapunk a walesi friss csapat-világbajnokra Ryan Joyce ellen.

Egy csapat vb győzelem után mindig nagy önbizalommal rendelkeznek a játékosok és nem lesz ez másképp Jonny Claytonnál sem. Nagyon magabiztosan verték végig a mezőnyt Price oldalán, igaz egész évben viszonylag stabil és jó szezont futott a második számú walesi játékos. A VB-t két gyengébb meccsel indította Clayton, de amikor igazán kellett, vagyis az elődöntőben és a döntőben odadobott egy 104-es meg egy 105-ös átlagot a 4 nyertig menő meccseken és lazán megoldotta az előtte álló feladatot. Ezek a meccsek sem lesznek sokkal hosszabbak, ugyanis 5 nyert leg kell a győzelemhez és a 2 ponthoz a csoportkörös lebonyolítású tornán. Mivel ebben a négyesben van Gerwyn Price is, ezért nagyon fontos meccs lesz ez, ugyanis az itt megszerzett 2 pont valószínűleg a továbbjutást éri majd a csoportban. Az idei teljesítményével már a legjobb 16-ba bejutó Clayton pedig jelenleg komolyabb játékerőt képvisel ellenfelénél.

Joyce-t sosem szabad leírni, viszont az alapjátéka azért alacsonyabb színvonalú, mint az ellenfelének. Tud extrákat hozni, de legtöbbször 85-90 körüli átlagokkal nyeri a meccseit, ami egy jelenlegi formában lévő Clayton ellen nagyon kevés lesz.

Igazából a héten lejátszott Players Championship fordulókon hasonló formát mutatott mindkét játékos, viszont úgy gondolom, hogy Clayton játéktudásban bőven angol ellenfele felett van. Lehet, hogy szoros meccs lesz belőle, de mindenképp walesi győzelmet várok.

Clayton, Jonny - Joyce, Ryan: Match Odds - Mérkőzés tipp