Rendkívül komoly elődöntőket kaptunk a londoni tenisz világbajnokságon, ugyanis a világranglista vezető Djoko találkozik a harmadik helyen álló Dominic Thiemmel.

Thiem magabiztosan, két 2:0 után már biztosan csoportelsőként zárta a csoportját amikor a Rublev elleni meccsre kiállt. Finoman szólva le is pihente azt a meccset az osztrák, és a tavalyihoz hasonlóan két sima szettben kikapott a már tét nélküli utolsó csoportmeccsen. Addig viszont nagyon komoly teljesítményt láthattunk tőle. Tsitsipas ellen rezgett kicsit a léc és egy szoros 3 szettes csatában sikerült nyerni, Rafa ellen viszont zseniális teljesítményt hozott Thiem egy remekül játszó Nadal ellen és 2:0-val bebiztosította a csoportelsőségét. Igazából évek óta már a top 5-be tartozik Domi, régebben salakpályás játékosnak tartották, de mióta megnyerte az első Grand Slamjét kemény pályán, már kevesebbszer használják rá ezt a jelzőt. A jelenlegi mezőnyben az egyik legtöbbet dolgozó játékosnak tartják, ami ki is fizetődik a pályán. Djoko ellen sem szokott megijedni, utolsó 5 meccsükből 3-at ő nyert, és csupán egyetlen egyszer nem hozott szettet a szerb ellen.

Djoko játéka felemás volt, Medvedev nagyon letolta a pályáról, Svarci ellen behúzta a kötelező győzelmet és az utolsó továbbjutásért zajló csoportmeccsen két -a játék alapján- viszonylag sima szettben verte Zverevet. Nála most leginkább a formaidőzítés a kétséges, a játékát senkinek nem kell bemutatni, ha megy neki. Nekem egy kicsit torzítanak ezek az oddsok és nem tartom ennyire esélytelennek Thiem-et, úgyhogy mindenképp abba az irányba vinném el ezt a meccset, hogy Thiem támogatásában van az érték..

Thiem, Dominic - Djokovic, Novak: Szett hendikeppel - Hendikep tipp