Ritkán fordul elő, hogy ennyire magas odds-szal nyissanak az irodák a svájci Challenge League-ben egy mérkőzést a 2,5 gól feletti piacon, mint most tették az Aarau - Grasshoppers találkozó kapcsán. Pedig ha jobban utánanézünk a lehetséges kimeneteleknek, akkor megállapíthatjuk, hogy nagyon jó esély mutatkozik arra, hogy ezen a találkozón legalább három gól szülessen. A mérkőzést eredetileg 17 nappal ezelőtt, november elején kellett volna megrendezni a 9. forduló keretében, de a hazaiakat sújtó egészségügyi helyzet ezt akkor lehetetlenné tette.

Amiért meglepő számomra ez a magas odds az nem más, mint a csapatok eddigi és egymás elleni teljesítménye. A listavezető Grasshoppers eddig lejátszott nyolc mérkőzésén összesen 26 (15:11) találat született, míg a hetedik helyezett Aarau-nál ugyanennyi mérkőzésen 28-szor (13:15) rezdült meg a háló. Ha pedig rápillantunk a két csapat egymás elleni mérkőzéseire akkor megállapíthatjuk, hogy sokkal inkább a gólok jellemzik a találkozásaikat.

A hazaiak szakvezetője Stephan Keller egy bővebb interjúban felvázolta, hogy inkább nyertek a halasztással sem mint vesztettek és a Szöcskék elleni mérkőzésen is pontra, pontokra számít. Hosszú sérült listájukról felépült Mats Hammerich és Liridon Balaj akik ismét a kerettel együtt edzhettek. Igaz utóbbit újra "fel kell építeniük", mert október közepén játszott utoljára. Keller szerencséjére gólzsákjára, Shkelzen Gashi-ra a mostani találkozón is számíthat. Különös pikantériát ad a találkozónak az a tény, hogy mind Shkelzen Gashi, mind a vélhetően pályára lépő Randy Schneider is szerepelt a GC színeiben a közelmúltban.

Legyünk őszinték, a kék-fehéreknél sem nagyon bánkódtak, hogy nem tudták az eredetileg kiírt időpontban lejátszani a mérkőzést. Igaz, hogy vezetik a tabellát és a vesztett pontokat tekintve is nagyon jól áll Joao Pereira csapata, de a játékuk finoman fogalmazva sem meggyőző. Pedig bajnokesélyeshez méltóan kezdték a bajnokságot, majd jött két idegenbeli sitt és azóta nyögvenyelősen csipegetik a pontjaikat. A Brügglifeld Stadion élő füvén sem számíthatnak könnyű mérkőzésre a zürichiek. A borítást azért érdemes velük kapcsolatban kiemelni, mert műfüvön állítólag gyengébben játszanak. Én láttam a Lausanne Ouchy elleni győztes találkozójukat. Maradjunk annyiban, hogy valódi füvön sem nyűgöztek le. Még szerencse, hogy van egy valódi "Pinájuk", Nuno Pina Nunes személyeben, aki ha nagy a baj néha-néha megvillan.

Tippemet illetően mind a két csapat góljaira számítok, de nem hiszem, hogy döntetlenbe fulladna a találkozó.

Aarau - Grasshopper: Gólok száma - Felett/alatt tipp