A bettingexpert egyik legjobb holland másodosztályú tipstere a Jong Ajax győzelmét várja, ami óvatossá tesz engem végeredményt tekintve. Egy másik tapasztalt tipster viszont vendég győzelmet jósol. Érdekes meccsre van tehát kilátás, ahol mindkét csapatban lesznek hiányzok a járványhelyzet miatt.

Én továbbra is tartom, hogy „jong” csapatokra fogadni életveszélyes végeredményt tekintve. Nem lehet tudni, hogy a járványhelyzet miatt kik is fognak pályára lépni. Vagy nagy pofont kapnak, vagy brillíroznak. A Jong Ajax emellett olyan csapat, amely nagyban függ a nagycsapattól atekintetben is, hogy ugyanazt a játékrendszert tolja. Ennek egyik legújabb hozadéka, hogy a mérkőzések elejét iszonyatosan megnyomják. Az Ajax statisztikát elnézve szembetűnő az első 10-15 percben szerzett gólok nagy száma (pl. a hétvégén megint csak ekkor szereztek gól). A Jong Ajax szintén hasonló játékot játszik. Ez jól látszott a Den Bosch ellen az előző fordulóban, ahol Brian Brobbey 5 perc alatt lőtt kettőt, de előtte a Cambuur-t is meglepték a hasonló letámadással. Viszont a Jong csapat nincs olyan erős, hogy ezeket az előnyöket megtartsa, mint a nagycsapat. Bevallom, én például a fiatalokat az Ajax Union Berlin elleni felkészülési mérkőzésen néztem, ahol ugyanezt tolták: 27. perc gól, aztán örülhettek a döntetlennek.

A Volendam van olyan erős csapat, hogy gyorsan meg tudja fordítani a mérkőzést. A Cambuur is megtette gyorsan, szerintem erre képes lesz most a Volendam is, még ha nem is olyan gyorsan, mint a Cambuur tette. A félidőben tehát számítok legalább egy góljára a két csapatnak. Ezáltal nem nagy elvárás a mérkőzéstől az első félidő over 1,5, tovább az, hogy az első félidőben mindkét csapat lő gólt.

Jong Ajax - FC Volendam: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp