Árgus szemekkel figyelték a sportfogadók, a szurkolók és a szakemberek is a tavalyi szezonban, hogy mikor fullad ki az Atalanta. Bl-elődöntő és újabb főtábla után, most érezhető Gasperini együttesén egy kis törés. Szerintem köszöni szépen ezt Jürgen Klopp s kihasználja a tálcán kínált lélektani helyzetet. Ahogy a bajnokságban a Leicestert, most olasz riválisukat is bedarálhatják az Anfield üres lelátói előtt a vörösök.

Bajnokok Ligája győzelem után, angol bajnoki cím! Nyugodtan kijelenthető, hogy szimpatikus német trénerével, újra európai topcsapatként tündököl a Liverpool. Mohamed Salah is rendelkezésre áll, így a hétvégi parádézó Firmino, Jota és Mane mellett újabb fegyverrel kalkulálhatnak a hazaiak. Ailison visszatérésével stabilizálódott a védelem, és ugyan van Dijk hiánya érvágás, mégis a brazil kapussal hat tétmeccsből ötöt megnyert a ’Pool, csak a Manchester City-vel remizett. Az Aston Villa elleni rémálom (7:2), már a múlt, egyaránt 20 ponttal vezeti a Hotspur és a Liverpool a bajnokságot. Nem lehet szó nélkül elmenni az első meccsük mellett, amikor is felmosta ellenfelével a pályát az angol együttes (0:5). Nagyon nehezen tudom elképzelni azt, hogy a három hét alatt gyökeresen megváltoztak volna az erőviszonyok, így az 1,60 feletti szorzót hazai győzelemre nem is tudom elhinni.

Mindenki emlékszik Ilicic depressziójára és arra, hogy kiválásával, elvesztésével fokozatosan esett vissza az Atalanta. Padlóra küldte a ’Pool csoportriválisát, s most egyértelmű, hogy az Ajax elleni idegenbeli meccs, lehet a továbbjutás kulcsmeccse Gomezéknek. Látványosan visszaesett a gárda góltermelése is, legutóbbi három tétmeccsén mindösszesen egy találat. A szintén gödörben lévő Inter elleni 1:1, hátrányból felállva bravúr ettől a csapattól, de a válogatott szünet után egy 0:0-al kezdett Gasperini csapata a La Spezia újonc csapatával szemben! Kiismerték az riválisai a Gomez, Muriel, Zapata tengelyt, s késik a megújulás.

Azt gondolom, hogy a lendületben lévő kilenc pontos hazai együttes lezárja a továbbjutás rá eső kérdéseit. Újabb kemény ütközet előtt áll a formán kívüli vendég alakulat, s most könnyen sima vereségbe szaladhat bele ismét.

Liverpool - Atalanta: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp