Tulajdonképpen a spanyol bajnokság első negyede lezajlott, s már most látszik, hogy a Valladoid és valószínűleg a Levante a bennmaradásért fog küzdeni. Sergio együttese a múlt hétvégén idegenben aratott 3:1-es győzelmet, s hazai pályán két verhető ellenfél következik: Levante, Osasuna. Viszont közben idegenben vár rájuk az Atletico, a Barca és a Sevilla is. Az oly fontos pontokat most kell begyűjteni.

Rendszerint bennmarad az élvonalban a Valladoid. Sok sportfogadó nem tudja, a reális választ miért van így? A költségvetés nem túl magas, nincs egyetlen kimagasló egyéniség sem a keretben. Ígéretek vannak: a 21 éves Jota, akit 8 millióra taksálnak, és a Benficától érkezett, a középpályán Alzaraz (29 éves, 8 millió), elől Sergi Guardiola (29, 5) de utóbbi kettővel nem fognak már szerintem nagy üzletet csinálni. Marcos Andréban, vagy az izraeli Weissmann ban lehet még fantázia, de mivel azonos poszton tolják, gyengítik egymást a piaci versenyben. Sergio alapban 4-4-2-őt játszat csapatával, aki az idei bajnokságban jól termeli (kapja és adja) a gólokat, hiszen a 25 találat 2,5-es átlagot ad ki meccsenként. Meggyőződésem, hogy idén is bennmarad ez a csapat (esnek ki jóval erősebb keretek is ki Spanyolországban), mert a Valladolid tulajdonosa a 2002-es világbajnok Brazília egykori csillaga, Ronaldo. Neki nagyon sokat köszönhet a spanyol klubfoci, s most ugyan egy kis klubnál amolyan „hobbista” a játszótéren, de senki sem akarja kicsinálni, s olyan kapcsolatai vannak, ami „garantálja” „vállalkozásának” az első osztályt.

Kínlódik Paco Lopez a Levantével, hiszen kilenc meccsből csak egyet tudott megnyerni, (idegenben az Osasuna ellen 1:3). Legutóbbi négy meccsén egyaránt 1:1-re végzett a kieső helyen álló csapat, akinek a 4-4-2-es felállása nívósabb jelenlegi ellenfelénél. Érvágás, hogy nem lesz Bardhi, akinek a piaci ára már a 20 millió eurót verdesi. A cséká Morales és Marti együtt hat gólnál jár s a nagy zsugás Campanával (25 milliós spíler), zavarba hozhatják a hazai védelmet. A Levante is 2,5 feletti gólátlagot produkált a futó szezonban, így remélhetőleg az egymás elleni ki-ki csatában sem 0:0-ra játszanak majd a felek.

A két csapat eddig 10, illetve 9 bajnokit játszott, s egy-egy meccsükön nem volt meg a minimum két gól: Real-Valladoid 1:0, és Sevilla-Levante 1:0. Azt gondolom, hogy egymástól kell elvenniük a pontokat a bennmaradás érdekében, ezért mindkettőjüknek több kockázatot kell vállalniuk az összecsapáson. Elkezdett meredeken zuhanni a 1,5 over szorzója, ami tegnap este az 1,50-es határról kezdett mélyrepülésbe. Alaptipp a 1,5 over!

Valladolid - Levante: Gólok száma - Felett/alatt tipp