Az idegenben szereplők győzelmére tippelek ezen a Bodø/Glimt - Rosenborg BK norvég élvonalbeli mérkőzésen. Ugyan én vendéggyőzelemre fogadok, ám azt azért érdemes tudni, hogy jóformán semmi sem szól a Rosenborg BK idegenbeli sikere mellett. Én is csak alacsony téttel, kevés pénzösszeggel és amolyan "ha véletlenül mégis nyerek, akkor örülni fogok, de ha bukom a pénzt, mint az várható is, akkor nem leszek szomorú, hogy elbuktam ezt a kis összeget". Elkönyvelem majd magamnak, hogy ezzel a Bodø/Glimt - Rosenborg BK meccs eredményének tippelésével is megpróbálkoztam, s nincsen semmi baj azzal, hogy nem sikerült, hanem az élet megy tovább.

Na, szóval. A 45 ponttal 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim a bajnoki cím várományosához fog látogatni. És ha nem lenne elegendő annyi, hogy éllovas az FK Bodø/Glimt és az élcsoportba tartozó ellenfelénél még így is 23 (!!!) ponttal gyűjtött többet, akkor még az is van, hogy a jelenleg a házigazda csapat minden téren lényegesen jobban teljesít és lényegesen jobb formában van, mint az ellenfele.

Akkor mégis miért vagyok akkora hatalmas barom, hogy nem az FK Bodø/Glimt hazai győzelmére, hanem a BK Rosenborg Trondheim vendéggyőzelmére tippelek?

Talán azért, mert a BK Rosenborg Trondheim azon nagyon-nagyon kevés norvég focicsapat közé tartozik, amelyik akárhol, még saját otthonában is, le tudja győzni az FK Bodø/Glimt együttesét. Persze, ilyesmire a két csapat jelenlegi formája alapján tényleg csak nagyon kevés esély van. Ám az vitathatatlan, hogy az a nagyon kevés esély megvan.

A BK Rosenborg Trondheim esetében most természetesen nem arra gondolok, hogy Norvégia rekordbajnoka volt annyira beképzelt gárda a közelmúltban, hogy - dobogós mivolta ellenére - lekezelően bánt utóbbi két ellenfelével, s ez azzal járt, hogy előbb a Viking verte el 3-0-ra Stavangerben, majd pedig utána a Brann Bergen 3-2-re verte Trondheimben a Rosenborg BK csapatát. Egyáltalán nem csoda, hanem teljesen természetes, hogy már nincsen dobogón a Rosenborg BK.

Ezek ellenére mégis arra számítok, hogy akár győzni is képes lehet ez a rossz passzban levő Rosenborg BK. Mégpedig azért, mert a bő évszázados története első bajnoki címét ünnepelni készülő FK Bodø/Glimt együttesének már csak büszkeségből is megmutathatja, hogy ki az úr a háznál. Ezért az egyetlen dologért tippelek én most a Rosenborg BK idegenbeli győzelmére. Simán előfordulhat majd, hogy nem lesz nyertes a tippem, viszont akkor is ott lesz nekem az a megnyugvásos akármicsoda, hogy legalább megpróbáltam.

Tipp: győz a BK Rosenborg Trondheim.

Bodø/Glimt - Rosenborg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp