Hangsúlyozni szeretném hogy nem vagyok a sportág szakavatott ismerője, a hölgyeket is inkább formás alakjaik alapján rangsorolom, sem mint játéktudásuk alapján, de a játék az játék, az EB az EB, hát csapjunk a lecsóba. Annyira azért nem vagyok távol a szakágtól, hogy ne tudjam, hogy a 2018-ban hazai pályán győzedelmeskedő francia válogatott esélyeit favorizálom Montenegró ellenében, egy kis csavart belefonva a tippembe.

Az elmúlt években a gall hölgyek rendre esélyesként érkeznek bármilyen világeseményre, legyen szó EB-ről, VB-ről, vagy akár Olimpiáról. Normál körülmények között a most zajló dániai kontinenstornán is számolni kell velük, de sajnos tudjuk, hogy ez a kontinensviadal minden lesz csak nem normál. Itt napról-napra változhat a helyzet. Egyenlőre a "Les Bleues" becenévre hallgató franciákról nincsenek negatív információink, ezért is bízom benne, hogy valós tudásuknak megfelelően kezdik majd ezt a tornát Siraba Dembele Pavlovic-ék. A tavalyi VB-t szülési szabadság miatt kihagyó kiváló balszélső szerint az EB kiváló lehetőség számukra, hogy feledtessék szurkolóik felé a VB kisiklást és felkészülhessenek a jövő évi olimpiára. A csapatkapitány szerint keretükben a rutinos idősebb és a feltörekvő fiatal játékosok aránya pontosan megfelelő és egy nagyon motivált együttessel teljesítik majd ezt a tornát.

Ellenfelük az a Montenegró, aki 2006 óta rendszeresen részt vesz a különböző világeseményeken. Régebben szép sikereket ért el a Katarina Bulatović fémjelezte generáció, de mostanság nem tőlük hangos a világsajtó. Ászaik közül Bulatović visszavonult, Milena Raičević volt csapatkapitányuk szülési szabadságon van, tehát van hiányzó bőven Dane Kim Rasmussen csapatában. Igen, igen ez a fiú az a fiú, nem véletlenül cseng ismerősen a neve. Minket már vízre vitt, most Matea Pletikosic-ék következnek.

Nagyon erős kezdést várok a francia csapattól, ezért választottam ezt a tippet.

Franciaország (n) - Montenegró (n): Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp