Hasonló a sztori a Bayern Münichnél is, mint az FC Barcelonánál, 4 forduló után a BL lesimázva, náluk a csoportelsőség is be van már bíztosítva, ezért nyugodtan megengedhették maguknak, hogy a csoport rangadójára a fél kezdőt otthon hagyják, és úgy utazzanak el a Wanda Metropolitánóba, hogy majd a B-C csapat megoldja, és meg is oldotta, hisz azzal a felforgatott kerettel is képesek voltak egy ikszet kihozni Simeone otthonából.

Ezzel szemben a Leipzig vért izzad az idei BL talán egyetlen "halálcsoportnak" nevezhető négyeséből, és úgy vágnak neki az utolsó fordulónak, hogy három csapat is 9 ponttal áll és közülük csak kettő juthat tovább. Egyszerű a matek a Leipzig számára, otthon verni kell a Manchester United, és ismét a BL-ben vitézkedhetnek tavasszal, hanem csak az EL marad számukra.

Hazaiak ráadásul egy nappal többet készülhettek erre a mérkőzésre, ami a jelenlegi zsúfolt időszakban igenis előnyt jelenthet, egy-egy mérkőzés taktikai felkészülésében, és míg Müllerég csak Madridig kellett leutazzanak, addig egy nappal később Gulácsiék szinte Ázsiáig mentek egy izgalmasan megszerzett 3 pontért.

Nem gondolom, hogy idén bárki is beleszólhat a német bundesliga bajnoki versenyfutásába, még mindig egyeduralkodó a Bayern Münich és még egy jó ideig biztosan az lesz, már csak az a kérdés, hogy a vendég oldalon mennyire állnak két lábbal a földön, mennyire tudják felmérni reálisan az esélyeiket, és képesek ésszerűen ezt a meccset elengedni, és teljesen a BL-re fókuszálni, hiszen véleményem szerint jelen pillanatban simábban lehozható otthon egy MU elleni mérkőzés, mint idegenben pontokat elcsenni az Allianz Arénából.

Pihentebb, fókuszáltabb Bayern Münich-et várok, jelen körülmények között nekik áll a zászló, és ez a pályán mutatott teljesítményben is meg fog látszani.

Bayern München - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp