Városi rangadót rendeznek Torinóban, a 151-iket a sorban. Sosem látott körülmények: üres stadion, hideg és nagy eséllyel hó nehezíti majd a csapatok dolgát. Pirlót első derbije edzőként nem épp a legideálisabb állapotában találta meg, de a barcelonai kaland előtt, csakis a három bajnoki pont lehet elfogadható a Juve számára.

Láthatóan vannak problémái az Öregy Hölgynek. Váratlan pontvesztések a Serie A-ban, s hat egységnyi hátrány a Milan mögött – megjegyzem, nem szokott sosem jól rajtolni a Juventus. Sérülések, megbetegedések meglehetősen hektikusan, kiszámíthatatlanul sújtják a csapatot, s az új vezetőedző szenved a játékstílus felépítésével. Legjobban talán Morata visszatérése sült el, de ő a Bikák ellen eltiltását tölti, míg Demiral megint megsérült. Mégsem lesz szerintem gond hátul, mert de Ligt, Bonucci és Danillo is hadra fogható. Sokkal nagyobb teher hárul a támadókra, mert a Ronaldo, Chiesa, Dybala trióból csak a portugál termeli a gólokat, már 8-nál jár a csapat 18 találatából. Maga a játék és a számok is azt mutatják, hogy az egyéni kvalitásokon áll vagy bukik egy-egy mérkőzés jelenleg a Zebráknál. Nincs standard csapatjáték, ha sikerül valakinek villanni, akkor van győzelmi esélye a csapatnak. Azt gondolom, hogy jelenleg a rangadókat nem képes nyerni a Juve, sőt a kötelezőkkel is megszenved. Ma is meg fog, de a nagyon rossz passzban lévő Torino hazai pályán verhető.

Láttam a Toro Samp elleni meccsét (2:2), s az a véleményem, hogy Giampaolo nem tudja megszervezni az együttese védelmét. A Samp, folyton megnyerte az egy-egy elleni párharcokat, s a játékosok nem tudják kisegíteni egymást, mert rendre elkésnek. Ha a Juvénál CR, akkor a Granatánál Belotti az „Isten” a maga 7 góljával. Mondhatni, hogy az előre játékkal nincs nagyobb baj: 9 meccsen 16-ot szeretek a Bikák, de 22-őt kaptak, ami a legrosszabb a ligában! Zaza és Belotti mögött az alapcsapat hiányos: Lukic és Gojak vírusos, Baselli és Verdi sérüléssel bajlódik. Így aztán a középpályán jelentős lehet a Zebrák fölénye a mérkőzésen.

Nincs meg a Juventus alapjátéka, de egyéni képességekben aktuális ellenfele fölé nőhet. Meccsről-meccsre kínlódik Giampaolo a rendelkezésre álló kerettel, s láthatóan koncepciótlan most a Torino, a liga leggyengébb védelmével. Azt gondolom, hogy a szokásos módon meg fog szenvedni a három pontért a Juventus, de mivel ellenfele nincs olyan szervezett, mint a Verona, vagy a Benevento, valahogy bedarálja majd a meccset az Öreg Hölgy. Gyenge idegzetűeknek NEM AJÁNLOM a tippet!

Juventus - Torino: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp