Elkezdődik a 12. forduló Angliában. Két jól startoló csapat közül talán az újonc kicsit visszaesett, de mégis azt gondolom, hogy most nem kaphat ki az Elland Road-on! Érdekesség, hogy utoljára húsz évvel ezelőtt szenvedett vereséget a Leeds a kalapácsosoktól, de a fő érvem mégsem ez.

Szerintem jelenleg az egyik legfontosabb momentuma az angol klubfocinak, hogy az elmúlt hétvégén közönség előtt játszhattak a csapatok. Na nem kell telt házakra gondolni, de az, hogy kétezer fanatikus követi élőben a bajnokikat, láthatóan feldobta a csapatokat. Két élklubbot a Chelsea-t és a ’Poll-t láttam, s nyugtáztam, hogy bizony a szurkolóiknak is fociznak. A londoniak feltüzelt állapotát, pont Bielsa együttese sínylette meg (3:1-es vereség), de most fordítva sülhet el a dolog! Bizony a frissen feljutott hazai együttest az Elland Road közönsége, most láthatja először élőben újra az élvonalban játszani! Bamford egyébként is termeli a gólokat (már nyolcnál tart), s most úgy érzem, hogy a „debütálás” lendületét veheti fel a leedsi együttes. Ha a M. City és az Arsenal elleni is jó volt otthon egy pontra az újonc, akkor a West Ham sem teljesíthetetlen feladat. Bielsa gyakorlatilag konkrét kezdőt hirdetett már a pénteki sajtótájékoztatón. A Chelsea ellen megsérülő Koch helyét Dallas hátra rendelésével, s a védelem átszervezésével oldja meg a sokat látott tréner, s bekerül a támadó felfogású Rodrigo.

Minden bajnokiján gólt szerzett a Wast Ham, kivéve a szezonnyitót (Newcastle elleni 2:0-s zakó). Az U-21-es angol válogatott Bowen már négy találatnál jár, de többen 2-3-szor köszöntek be. Moyes csapata nagy tiszteletnek örvend a Premier League mezőnyében. Rendszeresen bekavarnak a nagyoknak a kalapácsosok: M. City 1:1; Hotspur 3:3, s közben a kötelezőket le tudják hozni három ponttal. Csakúgy, mint az újonc, ők is vereségből jönnek a mérkőzésbe, a MU leckéztette meg az együttest, pedig már 1:0-ra tudtak vezetni a londoniak az Olimpiai Stadionban. Valószínűleg Yarmolenkóval még mindig nem számolhat Moyes, mert az ukrán a héten kezdte el a Covid után az edzéseket. Nélküle is erősebbnek tűnik a vendégek kerete, s a gólmutatóik el is rettenthetnének a tipptől, azonban a találkozó sztorija: az újonc először játszhat fanatikusai előtt legendás stadionjában, szerintem mindent felülír.

Véleményem szerint egy igen motivált Leeds United fut majd ki a gyepre, aki mindent el fog követni a győzelemért, hogy örömöt szerezzen a szurkolóinak. Össze lehet vetni, hogy Fabianski, vagy Meslier-e a jobb kapus (a hazaiak honlapja megteszi..), de a lényeg nem ezen van, hanem az extra gritten, amivel Bielsa, mint erőforrás rendelkezhet ezen a mérkőzésen. Nem kap, nem kaphat ki a Leeds!

Leeds United - West Ham: Dupla esély - Dupla esély tipp