A középdöntős csoport két még veretlen, és száz százalékos csapata csap össze egymással, a norvégok itt léte az nem is kérdés, viszont amit a horvátok eddig művelnek az már magasan a bravúr kategória, az a meglátásom, hogy itt szembe jön a valóság kőkeményen.

A norvégok, így látva a mezőnyt, a legstabilabb válogatott, minden posztot figyelembe véve, beleértve az edzőkérdést is. Azt szokták mondani, hogy egy világeseményt nem lehet végig konstans jó szerepléssel végig játszani, a norvégok szekere egy kicsit a románok ellen ingott meg, csak 28 lőtt gólig jutottak, de így is közte 8 lett a végeredmény. A két szélen Skogrand és Herrem a biztoskéz, plusz a leindítások is rendre őket találják meg, aztán ott van a góllövőlistát 30 góllal vezető Mörk, Oftedal, Kristiansen, vagy éppen Reistad, de úgy az egész keret elég masszív, meccsenként 10-12 játékos feliratkozik az eredményjelzőre, így pedig nehéz kevés gólon tartani a norvégokat.

A horvátok menetele egy tündérmeséhez hasonlítható, a szövetségi kapitányuk a torna előtt badarságnak nevezte az egész Európa-bajnokságot, a középdöntőben max ponttal lehet már máshogy látja. Micijevic és Kalaus a két gólvágó a horvát csapatban, hátul pedig a Fehérváron védő Pijevic kezébe ragadt eddig a labda szó szerint. A románok ellen azért már látszott, hogy vészesen fogy a tank, volt jó pár technikai hiba, amit a románok még nem, de a norvégok brutál megbüntethetnek.

Szerintem a lehető legrosszabbkor jönnek a norvégok a déli szomszédainknak, az elmúlt öt évben háromszor találkoztak, sima norvég sikerek voltak, 30+ dobott góllal, én simán el tudok képzelni egy hatalmas vérengzést, és akár a 40-hez is közelebb lehet a norvég gólok száma.

Horvátország (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp