Horvátország - Norvégia

Senki nem gondolta volna, hogy a két együttes, a torna ezen szakaszában ugyanannyi ponttal áll majd... most azonban mégis ez a helyzet. A norvégoktól ez igazából várható volt, a horvátok azonban az egész VB legesélytelenebb csapataként voltak számontartva... óriási meglepetés, hogy egyáltalán továbbjutottak a csoportból... nemhogy még max hozott ponttal... majd a hab a tortán, hogy a középdöntős szereplésüket is győzelemmel kezdték (Romániát győzték le).

Noha az eddigi meccseik előtt is hangzottak el hasonló szavak, de itt véget ér a horvát menetelés... eddig is bőven erőn felül teljesítenek Micijevic-ék, de ez is kevés lesz az aranyesélyes skandinávok ellen.

Oftedal-ék egészen meggyőző kézit játszanak az egész EB-n, eddig meg sem igazán szorongatták őket... amikor kicsit akadozott a gépezet, az csak azért volt, mert már már túlcifrázták a befejezéseket, vagy esetleg a meccs végén teljesen szét lett cserélve a csapat... Ez az egy dolog lehet mai tippünk legnagyobb ellenfele is. Semmi más... A horvát kapus ugyan sokak életét megnehezítette már itt az EB-n, de védései rendre a kapussávba lőtt átlövések voltak, illetve nagyon sok szélsőt zavar meg azzal, hogy gyakorlatilag el sem mozdul a gólvonalról... Úgy gondolom a norvégok nem lesznek rászorulva, hogy necces szitukból lőjenek át, illetve szélsőik is rutinosabbak... na meg tudják, mire számítsanak... De egyébként is az jellemző a norvégok játékára, hogy rohannak, és már a rendezetlen védelmen átfutva, ziccerekből szerzik a góljaikat... na meg ha fel is áll a fal ellenük, a gyors és jól cselező belső embereik képesek azt szétzilálni... és akkor még nem beszéltünk a beállósaikról... Teljesen komplett csapat a norvég, nálam az EB-cím egyértelmű várományosa.

Nem mondok nagyot azzal, hogy klasszisokkal jobb csapat a norvég, csak a gólkülönbség lehet kérdéses... könnyed skandináv sikert várok, ahol mondjuk Mörk is megszórhatja magát, közelebb lépve így a gólkirálynői címhez, amit szemmel láthatóan szeretne elnyerni. Ehhez megkapja a támogatást is, kellő időt tölthet a pályán, és rontott hetes után is marad a bizalom, olyankor is ő lövi a következőt...

A cserék közül talán Arntzen és Löke lóg ki eddig lefelé, de ha a végjátékban szerepet kapnak, biztos vagyok benne, hogy ők is bizonyítani akarnak majd.

Meglepne, ha a norvégok nem dobnák túl ezt a 32.5-es határt...

Horvátország (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp