Szenzációs meccsekkel a háta mögött fogadja az RB Leipzig a Werdert. Gulácsiék az összecsapás egyértelmű favoritjai, hiszen a lipcseiek a futó szezonban mind a nyolc hazai meccsüket megnyerték.

Kapitulált a Red Bull Arena gyepén a Manchester United és a PSG is, s azt gondolom, hogy a brémaiak könnyen verhető ellenfelek lesznek a Bajnokok Ligája sikerek után. Amikor Werner eligazolt, arra számítottam, hogy valamelyest megroggyan majd Nagelsmann csapata. Kellemes csalódás a Lipcse, mert jelenlegi keretével talán még eredményesebb, mint előtte volt. Olmo állandó játéklehetőséghez jutott, a Sabitzer, Forsberg, Kampl középpálya kiegyensúlyozott minőségi teljesítményt hoz, míg hátul Orban, Konate, Gulácsi szimbiózis van. Jellemző a jelenlegi gárda mentális erejére, hogy szuper meccsen rendesen meg tudta szorítani idegenben a Bayernt, lemosta a pályáról egy félidő alatt a MU-t, s az 5:0-s zakó után kiejtette a Bl-ből. Nkunku kapott egy „csomagot” a lábára a keddi meccsen, így az ő játéka kérdéses, de a mélységi-minőségi a hazai kerettel Nagelsmann be tudja húzni az újabb kötelezőt.

Olvasgattam a Werder honlapját, ahol valamelyest kritikusak, mégis sokszor elégedettek a Stuttgart elleni mérkőzés video elemzését követően. Otthon veszítettek Rasicáék, s a Bayern elleni meglepő 1:1 után, nem igazán látható a folytatás. Azok ellen a csapatok ellen, ahol kezdeményezni kellene, rendre megégnek a zöld-fehérek, de képesek eredményesen levédekezni komplett meccseket. Ebből a szempontból aggódhatnánk a Leipzig győzelmének megvalósulásán, mégis úgy érzem, hogy extázisból jön a meccsbe az RBL. Az, amikor Gulácsi félmeztelenül táncol az asztal tetején, már milyen…Egységben van a hazai csapat, míg vendégoldalon olyan mellé beszélős a helyzet.

Mind mentálisan, mind sport szakmailag előrébb tartanak Nagelsmannék. Úgy vélem, hogy újabb győzelemmel fogja növelni sorozatát a lipcsei csapat, hiszen miközben ők Európa elitjét ostromolják, addig ellenfelük minden évben a bennmaradásért küzd a bajnokságban. Más szint a két csapat, nem mondom, hogy könnyen, de jönnie kell a Leipzig győzelmének.

RB Leipzig - Werder Bremen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp