A középdöntő ezen meccsének tétje már nincsen, a mieinknek már semmilyen esélye sincs a továbbjutásra, míg a norvégok csoportelsőként jutottak tovább az elődöntőbe, mégis úgy gondolom, hogy ordas nagy verésbe is bele szaladhatunk.

Nekünk igazából egy meccsen jött ki a lépés, a szerbeket rommá vertük, de azonkívül elég gyengusz ez a szereplés. A románok ellen vért izzadva nyertünk, amihez kellett az is, hogy Neaguék bűn gyengék voltak, nagy szerencsénk volt, és a helyzetkihasználásuk kritikán aluli volt, a szélről egy rakás ziccert kialakítottak, és hibáztak, ugye a norvégoknál pont a szél az egyik legstabilabb pont. Szóval fáradtan várjuk az idei Európa-bajnokság utolsó meccsén (nekünk) a norvégokat.

A norvégokat láthattuk, milyen könnyedén vertek el mindenkit, a legszorosabb meccsen közte 7 volt Oftedaléknak, a regnáló világbajnokot verték egyébként ilyen simán. Azt is láthattuk, milyen természetességgel dobnak gólokat szinte bárhonnan, bármilyen szögből, mikor megrázzák magukat, vagy akár csak egy szinttel is emelnek a játékon, akkor a percenkénti gólátlagot is hozzák. Bő három nap telt el a legutóbbi, horvátok elleni csoportrangadón, és hiába nincs tétje a meccsnek, azért játékban kell maradni Mörkéknek. Aztán ott vannak a covid szabályok, miszerint a hotelból sem nagyon mozdulhatnak ki a játékosok, tartok attól, hogy amikor a norvégok kiszabadulnak, és játszhatnak, akkor azt csövön fogják nyomni. A támadásokat olyan gyorsasággal vezetik, hogy szemmel is nehéz követni, és tényleg mindenki potenciális gólszerző.

A legutóbbi EB-n is találkoztunk velük, akkor megalázó 38:25-ös vereséget szenvedtünk, és az a helyzet, hogy most sem jobbak az esélyeink, egy nagy verésbe szaladhatunk bele, amihez bőven társulhat a 33 bekapott gól.

Magyarország (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp