A délutáni program első meccse lesz ez a holland-román, amikor még nem tudjuk, hogy mi lesz a horvát-német végeredménye, és akár itt összejöhet egy komoly kis körbeverés is, aminek a végén a hollandok is jól kijöhetnek, dacára a horvátok elleni vereségnek.

A hollandok gépezete elég nehezen indult be, a szerbektől, és a horvátoktól is kikaptak, gyakorlatilag a mieink ellen jutottak tovább a középdöntőbe, és szerencsés esetben még az elődöntőbe is bejuthatnak, ennek egyik feltétele, hogy a németek verjék a horvátokat, és a hollandok minél jobban megtömjék a románokat. A németeket ellen egy óriási meccsen verték, és bár láthatólag hiányzik Polman és Groot játéka, de nagyon egységes a csapat, most épp Abbingh vállalja a kapitány szerepét. Gyors ellentámadásokkal nyomulnak az ellenfél kapuja felé, belső posztokon megvannak, Abbingh, van der Heijden, Dulfer, szélen pedig Malestein lehet a kulcs. Mivel minél több góllal kéne nyerni, gyakorlatilag ezt a 60 percet végig kell nyomni.

A románok teljesen elfáradtak a végére, az egész Európa-bajnokságon csak a lengyeleket verték nagy nehezen, onnantól pedig végig kapufa, mindenki verte őket. A magyarok ellen valószínűleg az utolsó szuszt is kilehelték magukból, a végére annyi hibát vétettek, ami két meccsre is elég lenne, a húzóemberük, Neagu is végig betlizett, így pedig nehéz felpörögni az utolsó meccsre, ráadásul 2-3 órával kevesebb pihenővel.

A hollandok szerintem végig támadás alatt tartják a románokat, gyors gólokkal hamar elveszik a kedvüket, így a 30-at inkább felülről karcolják majd, mint alulról.

szerk: a hollandok mar nem lehetnek elodontosok, de ettol fuggetlenul a romanokat megszedik.

Hollandia (n) - Románia (n): Hollandia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp