Mindig csodálkozom, hogy a bukmékerek a Bilbao találkozóin milyen magas szorzóért kínálják a 1,5 overt. Így van ez most is, pedig maga a csapat és jelenlegi ellenfele a Huesca is jó ritmusban és mennyiségben kapja, és szerzi a gólokat.

Legutóbbi két hazai bajnokiját a stream előtt töltöttem, amikor az Athletic játszott, és belenéztem a Real elleni összecsapásába is. A Betis ellen könnyű 4:0-s győzelmet aratott Garitano mester csapata, míg a Celta meglepő kontrafocival kettőt rámolt be Simon kapujába. Azóta két idegenbeli fellépésén is potyogtak a gólok: Valencia 2:2, Real 3:1-es zakó. Utóbbin, már a 13. percben emberhátrányba kerültek a baszkok, így Raul Garcia (a kiállított), nem lesz ott a Huesca elleni csapatban. Nélküle is temérdek, kapura veszélyes támadó van a hazai keretben: Inaki Williams, Villalibre, Capa, Berenguer, Muniain egyaránt két-két gólos. Most csak a győzelem az elfogadható a bilbaóiak számára.

Michel egész szezonban szenvedni fog a Huescával a bennmaradásért. Mivel az előre játékban nem igazán ütőképes az újonc, ezért próbálja levédekezni a meccseket, több-kevesebb sikerrel. Kedden ráadásul a Coppa del Rey-ben játszott az együttes, aki rendes játékidőben 1:1-re végzett a harmadik ligás Marchamalo ellen idegenben. Jöhetett a hosszabbítás, azaz 120 perces ütközetben lépett csak tovább a Huesca. Legutóbbi bajnokiján Granadában játszott egy jó kis 3:3-at az újonc, s azt gondolom, hogy az erőltetett programot pont a vékonyabb kerettel rendelkező csapatok érzik leginkább meg. Jellemző, hogy már 3:1-re vezettek Michelék, de a hajrában kettőt is tudott vágni a Granada.

Azt gondolom, hogy a fáradó vendégcsapat könnyen beleszaladhat egy nagyobb vereségbe Bilbaóban. A hazaiak rég nem nyertek, de most egy olyan ellenfél érkezik a San Mamesbe, aki a kötelező kategóriába tartozik. A hazai győzelem is szép 2.00-s szorzót kínál, de mégis a „biztonsági” 1,5 over favorizálom, mert szerintem az újonc védelme nem fogja kibírni a nyomást és többször is kapitulálni fog.

Athletic Club Bilbao - Huesca: Gólok száma - Felett/alatt tipp