A másik elődöntő nagyobb izgalmakat rejthet magában, az eddig 100%-os norvégok, a házigazda dánokkal játszanak, idén már negyedjére.

A norvégoknak nem nagyon van az idei Európa-bajnokságon gyenge pontja, maximum csak az, ha végig a második sor játszik, egyedül Arntzen lóg ki a csapatból lefelé, de az első sor az nagyon robbanékony, kíméletlen, és mindenhonnan veszélyes. A két évvel ezelőtti junior világbajnokságról tökéletesen építették be Reistadot, Oftedal és Mörk már évek óta a norvég csapat gerince, Herrem fáradhatatlan, és a jobb szélen most Skogrand a nyerő ember, mind szélen, mind átlövő poszton lehet vele számolni. Gyorsan felérnek a kapu elé, sok lerohanásgólt szereznek, nyolc játékosuk is már 10 gól felett jár a tornán, szerintem simán húzzák be ezt a meccset is. Hirtelen váltanak ritmust, és nem szokatlan félidőnként a 18-20 gól sem tőlük.

A dánoknak egy betli meccsük volt az idei EB-n, a franciák ellen nem nagyon jöttek össze a dolgok, de ez a középdöntős csoport most nem a legerősebb volt, rajtuk kívül a svédek, oroszok, és a montenegróiak sem hozták azt a szintet, még csak közel sem, amit tudnak. A legtöbb kapott góljuk 24 volt, de azért egyik válogatott sem volt ennyire kompakt támadójátékban, mint a norvégok, nyílván jól ismerik egymást, de itt kb 70-80 másodpercenként lövések zúdulnak Toft kapujára.

Az idei évben már háromszor játszottak, mind a hármat a norvégok nyerték, itt is ezt várom, egy sima siker Mörkéknek, aki már gyakorlatilag gólkirálynő, és 30+ gólt a norvégoknál.

Norvégia (n) - Dánia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp