Hagyományosan sok gól esik a Bayer, és a Bayern összecsapásain. Azt gondolom, hogy ezt a szokást meg fogják tartani a csapatok, mert a Leverkusen kisebb meglepetésre vezeti a tabellát a címvédő előtt egy ponttal. A müncheniek számára kulcsmeccs következik, hiszen egy idegenbeli három ponttal elérhetik, hogy az ünnepek alatt mindenki az ő hátukat nézze.

Szerintem meg fogja nyerni ezt a rangadót a vendégcsapat, írom ezt annak ellenére, hogy azért mostanában volt egy-két látványos beégése Hansi Flick alakulatának (Werder, Union 1:1). Nem is érdemes túlgondolni a dolgokat fogadói szempontból, csak végig kell nézni a FIfa gála jelöltek névsorát. Legjobb játékos Lewa; legjobb kapus, Neuer, s négyen is az év álomcsapatában, akik közül Kimmich hiányzik csak a rangadón sérülés miatt. Persze lehet azon elmélkedni, hogy akadozik mostanság a gépezet, utolsó öt meccsén csak kilenc gólt szerzett az együttes. Látni kell azonban, hogy a kezdeményező focit játszó ellenfelei ellen rendre élvezetes, gólgazdag csörtéket vív a rekordbajnok: Hertha, Lipcse, Salzburg, Dortmund.

Bőven a fenti kategóriába sorolom a Leverkusent is, hiszen szezonbeli 27 bajnoki találatával, meccsenként kettő felett átlagolnak a gyógyszergyáriak. Havertz eligazolása után azt hittem, hogy mélyrepülésbe kezd majd Peter Bosz csapata. Gyengén döntetlenekkel indult a szezon, de az utolsó kilenc meccséből nyolcat megnyert a Bayer, s egyedüliként veretlen a Bundesliga mezőnyében! Remek üzletet kötöttek Schick megszerzésével, aki olasz karrierjét váltotta cseh csatárként németre. Alapban sok „fegyver” áll a hazaiak rendelkezésére: a háromcsatáros rendszerben Alario/Schick, Diaby, Balley, Bellarabi bárki ellen bármikor eredményes lehet.

Látványos, izgalmas összecsapásra számítok, ahol a vendégcsapat meg fogja mutatni, hogy ki az úr a házban. Szerintem elszenvedi első vereségét a Leverkusen, de Neuer nem hiszem, hogy kapott gól nélkül le tudja hozni, így a minimum az 1:2. Ha ránézünk utóbbi egymás elleni meccseik eredményeire, látható, hogy 2017-ben undereztek legutóbb, s azóta: 2:4, 2:4, 1:2, négy darab 3:1, 6:2. Szerintem sima over, akár már az első félidőban!

Bayer Leverkusen - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp