Megszokhattuk, hogy az Öreg Hölgy általában nem kezdi jól a szezont, aztán december-február közti időszakban rendre magához ragadja a tabella első fokát. Ibra nélkül kicsit megtorpanni látszik a Milan, aki idén a legnagyobb riválisa lesz/lehet a Zebráknak. Most egy pocsék Viola érkezik Torinóba, csak a három pont az elfogadható Pirlóék számára.

Amikor megnézem firenzeiek keretét mindig megfogalmazom, hogy bizony ez a „levitézlett” harcosok klubja. Amikor Frank Ribery-t (37), Borja Valero (35) váltja, amikor Callejon (33), és Caceres (33) arra vár a kispadon, hogy becserélje őt Prandelli nehéz elhinnem, hogy ez a csapat az élmezőnybe vágyik. Apropó Prandelli! A 63 éves szakember november elején váltotta Iachinit, de vele még nyeretlen hat bajnokin a Fio. Három zakó (Milan, Atalanta, Benevento), mellett három döntetlenig jutott a jobb sorsa érdemes firenzei együttes az új szakvezetőjével. Jelenlegi állapotában meglepő lenne, ha a folyamatos lejtmenetben lévő Viola nagyobb ellenállásre lenne képes a bajnok otthonában.

De Ligt vezérletével stabilizálódott a Juventus védelme, amelyet agresszív folyamatos letámadás tud igazán zavarba hozni. Írom is példaként a Verona, vagy a Barca elleni hazai meccsüket, azóta viszont megtáltosodás van! Majd két hónapja veretlenek Ronaldóék, kilenc győzelem mellett három döntetlen a mérleg novembertől számolva. A helyzet az, hogy Morata nagyon hatékonyan gazdálkodik lehetőségeivel, míg CR-ben mindig benne van egy-két gól meccsenként, igaz a portugálnak kell azért 5-6 helyzet az eredményességhez. Látni kell, hogy valamelyest fiatalít jelenleg Pirlo: Chiesa, McKennie, Bentancur, Frabotta, Kulusevski, de Ligt bőven 25 alatt van, ők az eredményes jövőt sejtetik. Most viszont egy olyan szakaszába érkezett a bajnokság, amikor lefaraghatja hátrányát az éllovasokkal szemben a Juventus.

Szemlátomást a túlélés a Fiorentina egyetlen vágya ebben a szezonban. Lenn vannak, nagyon. A Zebrák motiváltak, s a bár a csapatjáték még finoman szólva is döcög vannak olyan jelek, amelyek megmutatják, hogy igazi bajnokok: a Fradi és a Torino bedarálása rossz játékkal, a Barca idegenbeli legyőzése, vagy akár a legutóbbi pármai 0:4. Szerintem most megszerzi a pontokat a hazai együttes. Lehetségesnek tartok egy könnyed 3:0-át, vagy egy hosszabbításban kicsikart diadalt – a bajnoki versenyfutás szempontjából mindegy, a lényeg annyi, hogy most KELL ez a győzelem!

Juventus - Fiorentina: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp