Nem fognak játszani: a hazaiaknál a kanadai Scott Arfield (sérült), a skót Ryan Jack (sérült) és a horvát Nikola Katic (térdsérülés), illetve a vendégeknél a skót James Forrest (bokasérülés). Mindezek mellett még az is van a keltáknál, hogy az izraeli Hatem Abd Elhamed (sérült) és francia Christopher Jullien (sérült) játéka kérdéses. Szerintem a skóciai Old Firm (a két nagy glasgowi futballcsapat, a Celtic FC és a Rangers FC mérkőzéseit szokás így nevezni) esetében teljesen mindegy, hogy az Ibrox Park (ezt a mostani meccset is ott fogják rendezni) vagy a Celtic Park ad otthont a rangadóknak, mert itt is, ott is, hasonlóan nagy intenzitással püfölik egymást a katolikusok és a protestánsok. És még ezek mondják, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek. No, sebaj, de ne csak az egyikre, hanem a másik orcára is kérjenek pofonokat. Méghozzá olyan csattanósakat. Hadd szóljon!

Jut eszembe: már régen volt verekedés a katolikusok és protestánsok között. Ám mégsem fogadok büntetőlapokra, mert hátha nem a pályán lesz bunyó, hanem az utcán. Én mindössze csak arra tippelek, hogy mindkét csapat fog szerezni gólt.

A házigazda Rangers FC most 59 ponttal 1. helyezett a skót élvonalban. Eddigi mérlege: 21 mérkőzésen 19 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 56-5-ös gólarány. A vendég Celtic FC most 43 ponttal 1. helyezett. Eddigi mérlege: 18 mérkőzésen 13 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 45-14-es gólarány. Mint látható, egyelőre a Celtic FC "fut" a Rangers FC után. A Kelták három meccsel kevesebbet játszottak, innen van ez a jelentősebbnek tűnő pontkülönbség a két csapat között (59 pont és 43 pont). Ám mivel azt is lehet tudni, hogy a spanyol fociélvonalhoz hasonlóan a skót fociélvonal is jobbára csak kétcsapatos bajnokság (Real Madrid és FC Barcelona, illetve Rangers FC és Celtic FC), teljesen nyugodtan hozzá lehet tenni a Celtic FC 43 pontjához még azt a "maradék" 9 pontot is, s látható, hogy valójában 7 pont a két rivális közötti távolság.

A házigazda protestánsok legutóbb 2011-ben nyertek bajnoki címet. Azóta folyamatosan csak a vendég katolikusok lettek bajnokok, közben pedig anyagi problémái miatt a Rangers FC megjárta a poklok poklát (visszaminősítették a negyedik vonalba). Ebben az idényben úgy alakulnak a dolgok, hogy hosszú időszak után ismét bajnok lehet a Rangers FC. Ha pedig tényleg bajnok akar lenni, akkor nem ártana gólt szereznie a legnagyobb riválisa ellen. A vendég Celtic FC azért "kapar", hogy ne legyen bajnok az ősellenség és újabb bajnoki címet szerezzen. Ha ez tényleg így van, akkor nem ártana gólt szereznie a legnagyobb riválisa ellen.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Rangers FC - Celtic: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp