Igencsak rövidre sikeredett a németeknél a karácsonyi szünet. A listavezető Kiel csapatánál mindössze hat napot kaptak a játékosok a regenerálódásra a december 20-ai utolsó bajnokijuk után, amit idegenben 0:2-re megnyertek a Sandhausen vendégeként! A Gólyák karácsony után rögtön edzésbe álltak, hogy az igen csekély kihagyás után újfent topformában legyenek az Osnabrück elleni mérkőzésre. Ole Werner edzőnek természetesen legfőbb célja, hogy fiai a kihagyás ellenére ott folytassák menetelésüket, ahol az ünnepeket előtt abbahagyták! Komoly győzelmi sorozatban található ugyanis a Kiel együttese, aminek köszönhetően a Bundesliga2 aktuális listavezetőjének mondhatják magukat!

A vasárnap szieszta-időben kezdődő csörte abszolút favoritjának tehát az észak-német csapat tekinthető, főleg, hogy abban a Holstein-stadionban lépnek gyepre, ahol az idei hét bajnokin mindössze egyszer kapituláltak még a Fürth ellen október közepén (1:3). Elmondható tehát, hogy mind a forma, mind pedig a hazai pálya előnye a Kiel felé billenti a fogadási mérleget. Igen ám, viszont ha kissé tüzetesebben megnézzük a mutatókat, láthatjuk, hogy ez a jelenleg középmezőnyben található Osnabrück idegenben egész szépen muzsikál idén! Utolsó öt túrájukon mindössze egyszer maradtak pont nélkül, legutóbb a Düsseldorf ellen (3:0), azonban a 4. legjobb idegenbeli mérleggel rendelkeznek a ligában (3-3-1, 9:7 gólk.)! Az pedig még óvatosabbá teszi a fogadót, hogy bizony komoly mumusai a Kielnek, amennyiben tanulmányozzuk az egymás elleni mérleget! Az utóbbi időben rendre gólgazdag meccseken az Osnabrück szépen borsot tört az éllovas orra alá! A Kiel honlapján meg is jegyzik, hogy észnél kell lenniük, mert az eddigi 52 párharcuk végén mindössze 17-szer tudtak csupán örülni a Gólyák!

A hazaiaknál Werner nem számolhat Noah Awukuval, aki sérülését követő rehabilitációját tölti, továbbá az újonnan érkező Mikkel Kirkeshovval sem, akinek még erőnléti problémái vannak, valamint Aleksandar Ignjovskinak akadnak izomproblémái, így ő rá sem számíthat vasárnap a tréner. Igazából egyikük sem számít nélkülözhetetlen kulcsembernek, így véleményem szerint hiányuk a Kiel játékán nem érződik majd.

Első gondolatra egy DNB hazai opció állt a gondolataim középpontjában, ám a karácsonyi szünet miatti leállás, valamint a Kiel gyatra mérlege az Osnabrück ellen végül óvatosságra sarkallt. Viszont megfigyelhető, hogy az utóbbi mérkőzéseken rendesen kiszakadt a gólzsák, ráadásul a Kiel idén is szépen termeli a találatokat. Majd 2.00-es lőtt gólátlagával a német másodosztály legtermékenyebb csapatai között vannak, amihez alaposan hozzájárult elsőszámú góllövőjük, az idén 6 találatnál járó Alexander Mühling! A hazaiak kedvenc felállása a 4-1-4-1-es formáció, amit komoly mezőnyfölény, vagy éppen az aktuális, negatív eredmény esetén átalakítanak 4-3-3 offenzív variációra, mint pl. legutóbbi a Sandhausen ellen, amikor is a gyenge formában lévő csapattal szemben idegenben majd 60%-os labdabirtoklásra tettek szert.

Az Osnabrücknél már nem ilyen fényes a helyzet, ám messze nem elkeserítő. Annyi bizonyos, hogy ha nem akarja Marco Grote csapata összeszedni sorozatbeli harmadik vereségét, akkor itt most mindenképpen találniuk kell legalább egy gólt! Viszont tovább nehezíti a vendégek helyzetét, hogy a transfermarkt adatai szerint Grote piros lapos eltiltás miatt nem számíthat csapatkapitányára, a rutinos középpályás Maurice Trappra, valamint jobb szélsője, Bashkim Ajdinire sem sérülés miatt. A maródiak listája azonban itt nem ér véget, sőt a balszerencse leginkább a támadószekciót sújtja: kidőlt a támadó harmadból Ulrich Bapoh, Sebastian Klaas, Marc Augé, valamint Christian Santos. Utóbbi hiánya fájó lehet, hiszen Sebatian Kerk után ő a második házi góllövőlistán a maga 3 találatával.

Továbbá az is kissé aggasztó a vendégeknél, hogy a legutóbbi két bajnokijukon nem tudtak találatot elérni, valószínűsíthetően pont ezen tényezők következtében. Most a szünetben a pihenés alatt talán sikerült annyira felfrissülniük, és mentálisan összeszedettnek lenniük a hadrendre fogható playereknek, hogy nem adják magukat egykönnyen a Kiel otthonában, így ezek alapján amolyan „biztonsági” tippnek az ázsiai hendi piacán 2.0 overt lőttem be óvatos téttel! Úgy vélem, hogy ha nagyon meg lesz tépázva ez az Osnabrück, akkor egymaga a Kiel is meglőheti a maga két gólját, ám ha jön a közelmúltbeli egymás elleni forgatókönyv, akkor megint gólesőre számíthatunk vasárnap kora délután!

Holstein Kiel - VfL Osnabrück: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp