Jelenleg a torinói csapat 24 ponttal mindössze csak 6. helyezett, miközben a 34 ponttal listavezető AC Milannak már most, 14 forduló elteltével, 10 ponttal többje van. Ez egyben azt is jelenti, hogy amennyiben a Juventus nem fog "magához térni" lehetőleg minél hamarabb, akkor ki fog szállni a bajnoki címért zajló küzdelemből, még mielőtt elkezdte volna a küzdelmet. Na jó, ez a kiszállásos megfogalmazás talán még kissé korai lehet, viszont az biztos, hogy ha nem ébrednek fel minél hamarabb a torinói focisták, akkor tényleg nagyon meg fogják nehezíteni a saját céljaik elérését.

Ennek megfelelően azt várom ettől a Juventus - Udinese olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzéstől, hogy a hazai csapat egy gólnál többet szerezzen és kezdje meg a dobogó felé való felzárkózást. Elvileg nem lesz nehéz dolga a hazai csapatnak, hiszen onnan csak az eltiltott kolumbiai Juan Cuadrado fog hiányozni, miközben pedig a vendégeknél a nigériai szülőkkel rendelkező, ám Olaszországban született és olasz állampolgár Stefano Okaka Chuka (combsérülés), a bosnyák Mato Jajalo (térdsérülés), a holland Bram Nuytinck (vádlisérülés), a brazil Rodrigo Becao (sárga lapok miatti eltiltás), az osztrák Sebastian Prodl (sérült) és a holland Thomas Ouwejan (izomsérülés) nem fognak játszani a torinói Allianz Stadionban. Ezt az Allianz akármit én még mindig nem tudtam megszokni és e név sport jellegű hallatán elsőre továbbra is a müncheni stadion "ugrik be". Még jó, hogy a budapesti Fradi-stadion névhasználatát a Groupama vásárolta meg, Londonban pedig az Arsenal stadionjáét az Emirates, mert így - még egyelőre - nem minden nagyobb városban lehet menni meccsre az ottani Allianz stadionba.

Nem annyira "szerencsétlen" ez az Udinese, mint ahogyan a helyezése alapján képzelni lehetne róla, de azért otthon a Juventus sokkal jobb nála. Persze, idegenben is sokkal jobb, de az már egy másik dolog. Azért tippelem a hazaiak győzelmét, mert a Juventusnak tényleg iparkodnia kell, ha nem akar ugyanúgy pofára esni, mint tette Norvégiában a Rosenborg BK. No, és azért tippelek arra, hogy 1 gólnál többet fog szerezni a hazai pályán játszó Juventus, mert gólarány terén is gyengébben áll az együttes, mint a fő riválisai. Azaz van egy újabb dolog, amiért gürcölnie kell, van még mit pótolnia.

Tipp: Juventus 1.5 gól felett.

Juventus - Udinese: Juventus által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp