Kinyit január 4-én az olasz átigazolási piac, s ekkor mindig megbolydul egy erős hónapra a liga. Most még adottak az erőviszonyok, az előzményekből szerintem reálisan lehet következtetni még a tizenötödik forduló egyetlen játéknapján. Az újonc csetlő-botló Spezia a mindig kellemetlen vendégként viselkedő Hellast fogadja, s szerintem Juric sokkal előrébb jár vendéglátóinál. Szerintem nem fog kikapni a Verona!

Vincenzo Italiano a hazaiak szakvezetője derűlátó a találkozó előtt. Úgy véli, hogy a csapata nem bukott még meg játékban, de kétségtelen, hogy az eredmények nem igazán jönnek. Összefoglalva: nagy szavak, és egy kis merengés a korábbi Hellas játékostól a sajtótájékoztatón. A valóság az, hogy az újonc hazai pályán még egyetlen meccset sem nyert meg a futó szezonban. A Stadio Alberto Piccóban hét találkozón mindössze három döntetlenre futotta és hiába a 4-3-3-as hadrend, nyolc gólig jutott a kikötőváros csapata. Összevetve tök utolsó a Spezia a „hazai” tabellán.

Jó hírek érkeznek Veronából. Barak eltiltása lejárt, így visszatérhet a kezdőbe. Ivan Juric azon vacillál, hogy Dimarco, vagy Lazovic kezdjen-e a középpályán. Silvestri továbbra is első a kapusok rangsorában (minimum 10 meccsen pályára lépők mezőnye) 76 %-os védési mutatóval. A Hellas agresszív védekezése nagyon elöl kezdődik, gyakorta heten próbálják meg megakadályozni ellenfeleik labdakihozatalát. Ezért aztán példásan kevés gólt kap a csapat (14), náluk csak a Juve és a Napoli kapott kevesebbet. Idegenben különösen jól teljesítenek a sárka-kékek, a bajnokságban utoljára Pármában kaptak ki még október elején. Azóta megizzadt ellenük a Fio, a Lazio, az Atalanta, a Milan és a Juventus is! Mindegyikük ellen pontot(okat) szerzett kellemetlen stílusával a Verona!

Csapatként és klubként is ellenfele előtt jár a vendégalakulat, s mindez az eredményekben és a mutatott játékban is megmutatkozik. Nagyon meglepő lenne, hogyha a stabil teljesítményt mutató Hellas ellen szerezné meg első hazai győzelmét az újonc!

Spezia - Hellas Verona: Dupla esély - Dupla esély tipp