Kedden este francia másodosztályú bajnokiban találtam meg a magam kis fogadási értékét!

Két olyan nagy hagyományokkal rendelkező, a Ligue1-et több ízben is megjárt klub jelen írásom tárgya, akik jelenleg a másodvonal élmezőnyében tanyáznak!

Az egyszeres francia bajnok Auxerre gárdájánál az utóbbi időben mindenki elégedett lehet az eredményességgel, hiszen a kék-fehér egylet immáron október 24-e óta veretlen bajnoki tétmeccsen, s a Klub tájékoztatása szerint ehhez fogható sikerszéria nem mostanában volt az egyesület háza táján! A menetelésnek köszönhetően jelenleg a tabella 4. pozíciójából várják a kedd esti ütközetet! Pazar formájuk a legutóbbi meccseken is érvényesül értelemszerűen, hiszen ha csak a legutóbbi 5 tétmeccsüket nézzük, a begyűjthető egységek 73%-át a zsebükben tudhatják, ráadásul gólkülönbségüket is olyannyira feljavították (34:19), hogy hasonló mutatóval egyedül az éllovas Grenoble rendelkezik! Abszolút favoritként, jó passzban várhatják tehát Jean-Marc Furlan fiai következő megmérettetésüket!

Az már nyilvánvalóan látható, hogy piszok nehéz 90 perc vár a vendég Caen gárdájára a Stade de l’Abbé-Deschamps gyepszőnyegén! Még jó formában sem lenne egyszerű mindhárom egység megkaparintása, hát még úgy, hogy a piros-kékek performansza enyhén szólva rapszodikus az utóbbi időszakban! Jókor jött számukra a szünet, ugyanis nagy hullámvölgy volt kialakulóban, amikor karácsonyi ajándékként a Sochaux szórt nekik otthon egy négyest (1:4). A kis szünet talán elég volt Pascal Dupraznak arra, hogy rendet tegyen a fejekben! A Caen egyébként a 7. pozícióban található, ám sokat elmond a támadószekció hatékonyságáról, valamint a védelem labilitásáról, hogy a top 8 csapat közül egyedül ők rendelkeznek negatív gólkülönbséggel (17:18)! S mindez a tendencia az utóbbi fordulókban jelent meg markánsan. A legutóbbi 5 játéknapon szerezhető 15 egységből mindössze 5 sikerült összegyűjteniük, mely során meccsenként 1.00-es gólátlagot tudtak produkálni, a kapott 1.6-os mellett!

Akárhogy csűröm-csavarom a közelmúltbeli forma alapján az Auxerre most sokkal jobb passzban van, mint a vendégek! Az egymás elleni mérleg is az oldalukra hajtja a vizet, hiszen az eddig lejátszott 26 tétmeccsükből 9-10-7-es arányban a hazaiak jöttek ki jobban! Legutóbb egyébként 2019. novemberében találkoztak, akkor szintén az Auxerre otthonában 1:1-es döntetlen született!

Úgy vélem, most egyik edző sem fog a falnak menni, hiszen a rossz forma ellenére ez a Caen sem lebecsülendő csapat. Ugyan mindkét mester decemberben végén elkezdett variálni a formációkkal, ám úgy vélem, hogy ezúttal sem Furlan nem tér el az általa favorizált 4-1-4-1-től, illetve Dupraznak sem szabadna a 4-2-3-1-es formációtól, mivel a Sochaux ellen látszódott, hogy mi van akkor ha erőlteti a 4-3-3-as támadó alakzatot. Erősebb csapatok ellen úgy fest ez öngyilkos taktika lehet a Caen számára.

Mivel egyik Klub honlapján sem született még részletesebb meccsbeharangozó, így sérültek, eltiltottak kapcsán a transfermarkt-ról probáltam adatokat szerezni, ám a hivatkozott oldal szerint egyik csapat sem kénytelen nélkülözni egyik kulcsjátékosát sem!

Úgy vélem, hogy jelen helyzetben érdemes a hazaiak oldalán keresnünk a fogadási értéket, főleg úgy, hogy tudjuk az Auxerre ebben a szezonban pazar otthoni mérleggel rendelkezik (6-1-2), s legutóbbi vereségét még szeptember elején szenvedte el a Clermonttól (0:1). Mindezek tudatában az DNB hazai számomra value fogadási opciót rejt.

Auxerre - Caen: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp