A legjobb 32 között Sasnovich aki a világranglistán a 92.helyen áll, a többszörös Grand Slam bajnok Gabrine Muguruzával csap össze. A két lány még sosem játszott egymás ellen.

Sasnovich győzelme Bondár Anna ellen mondhatni kötelező volt,mivel nagyon messze állnak egymástól a ranglistán is és tudásban is. Ez viszont elmondható az ő esetében is csak most a belorusz van az érme rossz oldalán. Tavaly ment egyszer kétszer két kört is de olyan eredményei nem voltak amelyre felkapná az ember a fejét.

A spanyol a tavalyi évben már kezdett szépen formába lendülni a tornák során 3-4 kört gond nélkül teljesített. Elég csak az év elejére gondolni amikor is Australian Open döntőt játszott amit ugyan elvesztett bár mondjuk a rutin mellette szólt az is az igazsághoz tartozik. A többi vereség viszont abszolút elfogadható volt,Bartytól Dohában vagy épp Haleptól Rómában kikapni azért nem a világ szégyene. A Collins elleni vereség viszont nehezen magyarázható de hát tudjuk,hogy a női teniszben becsúsznak ilyen zakók.

Az előző fordulóban Mladenovic ellen egy kicsit rozsdásan kezdett hiszen rögtön lebreakelte a francia és 2-0-ra vezetett,de utána kellőképpen fókuszált lett a spanyol és megfordította a szettet. Érdekes tény hogy a 2.szett sikeredett nehezebbre pedig ott már kiválóan adogatott Muguruza azonban a második szervái nagyon támadhatóak. Rendkívül koncentrált volt az egész találkozón hiszen rengeteg break labdát tudott hárítani és mindezt kiváló százalékban tette. A lábmunkája szuper volt a spanyolnak ,ezek szerint az alapozással jól sikerült,de nem voltak elég élesek az ütései. Visszatett szinte minden labdát amivel nem tudott mit kezdeni Mladenovic és elütögette.

Ha esetleg nem tudna dominálni a labdamenteken belül még akkor is a brusztolással hibára kényszeríti a beloruszt aminek elégnek kell lenni a győzelemhez. Nem igazán látok reális esélyt hogy Sasnovich megszorongassa Gabrinét. Nem egy dimenzió a két lány. A rutin és a képességek is mind mellette szólnak ezen a szombati mérkőzésen.

Sasnovich, Aliaksandra - Muguruza, Garbiñe: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp