Tasmania Berlin? Hallott valaha valaki erről a csapatról? Bevallom hősiesen, én nem. Kiderült ez a csapat tartja a Bundesliga negatív csúcsrekordját még a hidegháborús időkből, most pedig az ötödosztályban vitézkednek. Amikor feldarabolták Berlint, kellett központilag egy berlini nyugat-német focicsapat is, ezért gyorsan felrángatták valami alsóbb osztályból egy szezon erejéig. Állítólag vannak még szurkolóik, akik most szorítanak a Schalkénak. Nem azért, hogy megdöntse a negatív rekordjukat, hanem hogy végre nyerjenek, mert ők büszkék arra. Kifordult világban élünk, az biztos.

A Schalkenak valamit biztosan ki kellene találnia, de nem az edzőcsere a megoldás, ezt már láttuk (Christian Gross sem jobb, mint Manuel Baum). Szerintem a teljes keretet le kell cserélni, és újraépíteni a modellt. A mostani ugyanis totális csőd. Én már többször megadtam nekik a bizalmat fogadói szempontból, de még arra sem voltak sokszor képesek, hogy gólt lőjenek. 14 mérkőzésen 8 gólt sikerült összeszedegetniük, ami baromi ciki. Ami még furcsább, hogy hazai pályán mindösszesen 3 gólt találtak, négy forduló óta nem szereztek gólt a Veltins-Arénában.

Na, ez már nekem is sok. Egyszerűen nem hiszem el, hogy megint gól nélkül maradjanak. Oké, kiveszett belőlük a lelkesedés, megtörtek, de erre az egy meccsre, amivel megtörhetik a negatív csúcslehetőséget, nem hiszem, hogy ne kapnák össze magukat. A Hoffenheim ideális ellenfél egy nyitott játékra, most ráadásul gyenge formában is vannak, meg lehet törni őket hátul. Ha nem is sikerül a győzelem a gelsenkircheni csapatnak, legalább a gólszerzés összejöhet, mert Bicakcic hiányában nagyon sebezhető a Hoffe-védelem. Én tehát gólokra szavazok.

FC Schalke 04 - TSG Hoffenheim: Gólok száma - Felett/alatt tipp