A két csapat néhány napja játszott egymással a bajnokságban. Akkor 2-0-ra nyert a Milan, mondhatni félgőzzel verte a Bikákat. Gyorsan berámoltak kettőt, aztán ráültek az eredményre. Nagyjából letolták a pályáról a torinói csapatot. A Juventus elleni kisiklást leszámítva a Milan meccsről-meccsre összetettebb és profibb játékot játszik, ez látszott akkor is. Tök mindegy, hogy Ibrahimovic van vagy nincs, Calhanoglu pihen-e vagy sem, megvan az a 15-16 fős törzsmag, amely tudja vinni előre őket. Idén tehát nagyon egyben van a csapat, szerintem a Juve első számú kihívója lett a Rossoneri.

Igen ám, de ez kupameccs! Először is, olvasgattam a várható kezdőcsapatot: Tatarusanu, Kalulu, Musacchio, Romagnoli, Dalot, Tonali, Calabria, Castillejo, Brahim, Hauge, Leao (skysport). Ez azért így jóval kívül esik a általam említett 15-16 fős törzsmagon. Különösen a védelem! Musacchio idén még nem játszott egyetlen percet sem, állítólag kölcsön fogják adni ezután a meccs után valahova (Liverpoolt emlegetik, LOL). Kalulu ugye Gabbia és Kjaer sérülése után került előtérbe, tehetséges, de van még hova fejlődnie helyezkedésben. A legnagyobb gáz azonban Ciprian Tatarusanu, aki maga a potyakirály. A csapatban védett két EL-meccsen a Sparta Praha ellen (1-0, 3-0), erre még lehetne jókat mondani, de amit az egyedüli bajnoki meccsen csinált a Roma ellen, arra nincs mentség (3-3). Erre így összességében azt mondom, „juj”, ebből baj lesz.

Mert ott van a másik oldal: a Torino kikapott a San Siroban 2-0-ra, oké. De mit csinált a két csapat január 28-án egy hasonló szituációs Coppa Italia mérkőzésen? 2-2 rendes játékidő végén 4-2-re nyert a Milan. Ne felejtsük el, az már egy felfelé ívelő formát mutató Milan volt, erősebb kezdőcsapattal! A Torino Giampaolo mesterrel tud okozni kellemetlenségeket. Andrea Belotti biztosan kezdeni fog, vele kapcsolatban már rebesgetik a Milant egy ideje, szóval motivált is lesz. Musacchio és Kalulu mellett tuti beragaszt 1 vagy 2 gólt.

Előre játékban a Milan beveti a legjobbakat, Sandro Tonali és Brahim Diaz felépült a hétvégi meccsen összeszedett sérüléséből. Tonali különösen paprikás lesz, mert nem semmit kapott azon a meccsen. Szóval a Milan góljaival is lehet számolni. Nálam ez a meccs tehát over, jobb szorzót ad, mint a sima Milan győzelem, amiben nagyobb kockázatot látok az egy évvel ezelőtti kupameccsük alapján.

AC Milan - Torino: Gólok száma - Felett/alatt tipp