Ha kellene mondani egy „csúnya” focit játszó csapatot a LaLigából, egyből a Granada jutna az eszembe. Most két kellemetlen bajnoki vereséggel a háta mögött érkezik a mérkőzésbe Diego Martinez csapata, de mégis úgy gondolom, hogy a kiesőzónában lévő pampólnaiak a „könnyen nyerhető” kategóriába tartoznak a hazaiak számára. Meg is lepődtem a feldobott szorzókon.

Kemény fizikális csatára számít a hazaiak szakvezetője. Tiszteli Martinez az Osasunát, hasonlóan kemény csapatnak tartja, mint a sajátját, de mégis objektív a Barcelona elleni 0:4 után. Hazai szempontból fontos cél, hogy felépítse magát újra a keret: harcosság, kellő agresszió és a mentális erő megtalálása most az elsődleges. Azt gondolom, hogy történt már hasonló a Granadával: Atletico 6:1, Real 2:0. Mindhárom (ideértve a Barca elleni friss sebet is) esetben joggal gondolhatta az El Graná szurkolótábora, hogy közel került csapatuk a topszinthez erre simán kikaptak. A pofonok után azonban Martinez rendre összerakta övéit, s újra azt a pokróc mentalítást láthattuk tőlük, amit már megszokhattunk: kőkemény belépők; a sportszerűtlenség/szabálytalankodás határát súroló/átlépő játék; sokszor felfedezhető alattomosság. Rendre felőrlődik ellenfelük a harcban, s lehetőségeit pedig kihasználja a Granada. Vallejo kiállítás miatt nem játszhat, de Luis Suarezék két vereség után „hiányában” is bőven képesek „megenni” aktuális ellenfelüket.

Nagy bravúr volt a Real elleni pontszerzés múlt szombaton. A rossz időjárási körülmények és a mély talaj sokat kivett az Osasunából is, és most sem lesz leányállom az előtte álló feladat. Nézzük, milyen erőket tud mozgósítani a vendég alakulat. Arrasate nyilván nem tágít a 4-1-4-1-es hadrendtől, s lévén a Granada is öt középpályást fog felrakni, taktikai szempontból döntő szintér lesz a meccs kimenetele kapcsán a pálya középső harmada. Védőnégyesük és a szűrő Moncayola folyamatos meccsterhelésnek van kitéve, elől pedig rendre az argentin Callieri őrlődik, akinek standard cseréje a hajrára rendszerint a horvát Budimir. Arrasete egyébként a meccs előtt kissé bosszús: rossz a pályák minősége, a 4. forduló pótlómeccsének időpontja nem valami jó (korábban ez El miatt halasztottak).

Győzni akarnak a vendégek is, mert utoljára október 24-én szereztek három bajnoki pontot. Így csupán a 19. az Osasuna, azaz kezd kényszerhelyzetbe kerülni. Azt gondolom, hogy a vendégek 15 rúgott gólja megmutatja, hogy mi a fő baj, nem hiába kapálóznak támadókért az átigazolási szezonban. Szerintem egy fizikális összecsapáson, legalább egy pontot otthon tart a Granada, mert jobb mentális és erő állapotban lesz ellenfelénél!

Granada CF - Osasuna: Dupla esély - Dupla esély tipp