Először arra gondoltam, hogy tippelek majd egyet arra, hogy az erre a mérkőzésre hazai csapatnak sorsolt párizsiak legalább 2 gólt fognak szerezni, de közben eszembe jutott, hogy ez a Paris Saint-Germain FC - Olympique Marseille találkozó ezúttal nem bajnoki meccs lesz, hanem a Francia Szuperkupa döntője lesz ez az összecsapás, és - ki tudja - hátha a vendégcsapatnak sorsolt Olympique Marseille is akar majd gólt szerezni. Hiszen mégiscsak kupadöntőt fog játszani ez a két együttes, s a meccs végén úgyis annak a csapatnak fogják adni a trófeát, amelyik nem csak simán lő majd gólt, hanem az ellenfelénél is több gólt szerez majd. Ezért a szerintem és elvileg mindkét oldali gólkényszer miatt az a tippem, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. És azért írtam hazainak sorsolt és vendégnek sorsolt csapatokról, mert ezt a találkozót semleges helyszínen, az észak-franciaországi Lens városban, a Félix-Bollaert Stadionban fogják rendezni.

Viszonylag sokan fognak hiányozni a párizsiaktól: a spanyol Juan Bernat (térdsérülés), a portugál Danilo (combsérülés), a német Thilo Kehrer (betegség), az argentin Leandro Paredes (csípősérülés), a brazil Rafinha (betegség) és a 22 éves francia hátvéd Colin Dagba. Mindez mellett még az is van, hogy a brazil csatár Neymar (bokasérülés) és a francia hátvéd Presnel Kimpembe (combsérülés) szerepeltetése is kétséges. A dél-franciaországi csapatnál a brazil csatár Luis Henrique Tomaz de Lima (betegség), a középpályás Morgan Sanson (izomsérülés) és a hátvéd Jordan Amavi (izomsérülés) fognak kimaradni a Francia Szuperkupa-döntőről. Szerintem van esély arra, hogy mindkét csapat gólt szerezzen. Hiszen a jobb csapat PSG-ből sokan fognak hiányozni (és emiatt lehet esély a gólszerzésre), de ott lesznek a pályán - többek között - a francia világbajnok Kylian Mbappé, az argentin Mauro Icardi, a spanyol Pablo Sarabia, a szintén argentin Angel Di Maria és/vagy az olasz Moise Kean. A vendégeknél játszhatnak majd Dimitri Payet, Valere Germain, Florian Thauvin és/vagy a szerb Nemanja Radonjic is.

Az is mindkét csapat gólszerzése mellett szól nálam, hogy ezek az alakulatok a szó legnemesebb értelmében hatalmas riválisok. Szinte teljes mértékben kizárható a békés mérkőzés.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

Paris SG - Marseille: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp