Egyszerű feladata lehet a hazai csapatnak ezen az FC Botosani - FC Arges román élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. A 18 ponttal 10. helyezett FC Botosani közel van a felsőházi rájátszást biztosító 6. Helyhez, ettől mindössze csak 2 pont választja el. Az egy helyezéssel és 1 ponttal előtte levő medgyesi Gaz Metan már kedden lejátszotta ezen fordulóbeli meccsét, míg a picivel még előrébb levő Chindia Targovişte 1-1-es döntetlent játszott otthon az utolsó előtti helyezett jászvásári Politehnica együttese ellen és már ennek a döntetlennek is köszönhetően előrébb lépett a 6. helyre. Nagy küzdelem zajlik a felsőházi rájátszás utolsó kiadó helyének eléréséért, s ha erre pályázik az FC Botosani csapata is, akkor muszáj lesz neki nyernie a 11 ponttal sereghajtó újonc FC Arges elleni hazai meccsen. Úgy gondolom, hogy felsőházi csapat akar majd lenni az FC Botosani (eddigi mérleg: 15 mérkőzésen 4 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 21-22-es gólarány) és ennek megfelelően győzni fog az FC Arges elleni találkozón (eddigi mérleg: 15 mérkőzésen 2 győzelem, 5 döntetlen, 8 vereség, 14-24-es gólarány), s ezért aztán hazai győzelem a tippem.

Formaügyileg az utóbbi teljesítményei alapján csak amolyan közepesnek nevezhető a házigazda FC Botosani, viszont ezen a téren igencsak komoly lemaradása van a vendégcsapatnak. Az FC Arges nem győzni szokik járni az idegen focipályákra, viszont azért néha nem szenved vereséget, hanem jó egy-egy döntetlenre. Mindez, persze, erősen függ attól, hogy milyen helyzetben és állapotban "fogja ki" azt az éppen soros hazai ellenfelet. Azaz röviden és tömören: ha az FC Botosani nem fogja elszórakozni otthon ezt a meccset, akkor tutira nem fog pontot rabolni az FC Arges, viszont ha az FC Botosani el fogja szórakozni otthon ezt a meccset, akkor előfordulhat majd, hogy pontot fog rabolni az FC Arges.

Én a hazaiak győzelmére voksolok, hiszen egyelőre még semmi hír sincsen olyasmiről, hogy bajban lennének, problémáik vannak és már nem akarnak a felsőházi rájátszásba jutni, hanem a megváltozott cél számukra éppen a kiesés elkerülése. Amíg nem lesz több ilyen hír, addig azt kell gondolnom, hogy FC Botosani küzdeni fog a felsőházi rájátszásban való részvételért.

Tipp: győz az FC Botosani.

Teljes játékidő - Mérkőzés