Jó lenne nyernie hazai pályán a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) együttesének. Ugyanis jelenleg az a helyzet van, hogy 31 ponttal csak 3. helyezett Erdély fővárosának csapata, az 1. helyen pedig az a bukaresti FCSB áll 34 ponttal, amelyik szinte biztosan a játékvezetők "jóindulatát" fogja élvezni a román élvonalbeli focibajnokság hajrájában. Ez azzal jár, hogy már most lehet tudni, hogy a kolozsvári alakulatnak nem csak a jelenlegi 3 pont hátrányt kell ledolgoznia, hanem célszerű lenne még minél nagyobb előnyt - akár 7-8 pontot is - összekuporgatnia. Érdemes lenne felkészülten és némileg nyugalomban várni azt az időszakot a bajnokság hajrájában, amikor a játékvezetők - amolyan és mintegy "véletlenül" - zsinórban tévedhetnek majd minden fordulóban a bukaresti csapat javára és a kolozsvári csapat kárára.

A tabellán ezen előbbi két csapat (CFR Cluj és FCSB) között levő - 33 ponttal 2. helyezett - CS Universitatea Craiova már lejátszotta találkozóját ebben a fordulóban, s viszonylag nagy meglepetésre csak 0-0-ás döntetlenre volt képes otthon Székelyföld első számú focicsapata, a 28 ponttal 4. helyezett ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy ellen. Ezzel a döntetlennel a házigazda oltyán alakulat számára nagyon fontos pontokat bukott el. (Ami, persze, engem, mint magyar focidrukkert, örömmel tölt el.)

Egyáltalán nem rossz csapat ez a vendég Academica Clinceni. Vagyis, még pontosabban, úgy lehetne fogalmazni, hogy amúgy középcsapat ez, viszont ebben az idényben tényleg jó formában játszik, jelenleg 25 ponttal 5. helyezett, a román harmadik legjobb védelme az övéké, s egyelőre nem nagyon lehet látni, hogy meddig tart a jó sorozat és mikor fog kipukkadni a lufi. Fel lehet készülni arra, hogy szezon eleji forma lesz az összecsapáson, a téli időszakhoz mérten pocsék lesz a focipálya talaja, s javarészt amolyan küzdelmes botladozás lesz majd látható. Az a fontos a hazai számára, hogy akármilyen játékot produkálva is nyerjenek és ne tudjanak meglépni a riválisok.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

CFR Cluj - Academica Clinceni: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp