A tizenegyedik fordulót rendezik az indiai első osztályú labdarúgó bajnokságból, az Indian Super League-ből. Eljutott arra a szintre a bajnokság, hogy már a vendéggyőzelmek vannak többségben, de a döntetlen még mindig a második leggyakoribb eredmény.

Egyre több a gól az indiai bajnokságban, ezáltal pedig nő azon mérkőzések száma is, ami a végéig izgalmas, kiélezett küzdelmet hoz. A legutóbbi négy találkozón egy gól döntött, de volt olyan, hogy a végén duplázott egy-egy együttes előnyt.

A dobogón levő három együttes öt-öt ponttal követi egymást, majd a harmadik és a kilencedik helyezett között is öt pont a különbség. Nagyon tömörül a középmezőny, egy esetleges győzelemmel nagyot lehet ugorni.

A negyedik helyezett FC Goa fogadja a hatodik helyen álló Jamshedpurt. A hazai együttes hat forduló után játszott legutóbb döntetlent, a kilencedik helyen állóEast Bengal együttese ellen. A Jamshedpur csapata legutóbbi négy mérkőzésén nem született döntetlen.

Valamiért a vendég együttesek vannak idén előnyben, több bajnokságban is sikeresebbek a vendéglátóiknál. Nem tudom, hogy ez a szurkolóknak tudható-e be, de mindenesetre érdekes.

Mindkét együttes tíz fordulón van túl, a hazaiak 4-3-3-as, a vendégek 3-4-3-as mérleggel. 13-11-es gólaránnyal rendelkezik a Goa, míg ellenfele 12-12-vel. Nagyon hasonlóan állnak, viszont ami az egymás elleni eredményeket illeti, az a hazaiak nagy fölényét mutatja. 6-1-2-es mérleggel állnak, ebből a kilencből hétszer volt legalább három gól. Abból az egyik egy gól nélküli döntetlen volt. Utolsó három egymás elleni találkozójukon mindig a vendégek nyertek, talán ma is jók lehetnek egy pontra.

Ha mindent figyelembe veszek, akkor esélyesebbek a hazaiak, ahogyan azt a szorzó is mutatja, viszont tényleg ott van az a szempont, hogy az idegenbeli együtteseknek jobban megy. Úgy érzem, hogy kis szerencsével lehet ez a találkozó is döntetlen, ezzel pedig még szorosabbá válhat az első négy helyért folyó küzdelem.

FC Goa - Jamshedpur FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp