Az első osztályú Lechia Gdansk együttese fogadja a harmadosztályú Sokol Ostroda együttesét. Érdekesség, hogy mindkét együttesnek egyelőre ez az egy felkészülési találkozó van betervezve, a jelek szerint vagy nem ismertek a találkozók időpontjai vagy nem terveznek többet. A Lechia együttesénél a héten egymás közötti mérkőzést rendeztek, de ez lesz az igazi erőfelmérő.

Mindkét együttes a középmezőnyben helyezkedik el, már ami a saját bajnoki osztályát illeti. A Lechia csapata a nyolcadik helyen áll a tizenhat csapatos első osztályban, tizennégy forduló után 6-1-7-es mérleggel és 20-19-es gólaránnyal. Az együttes négy olyan mérkőzés után tudott nyerni a tavalyi utolsó fordulóban, amikor egy gólt sem szerzett és mind a négy alkalommal vesztesen hagyta el a pályát.

A Sokol Ostroda együttese is a nyolcadik helyen áll, de a harmadosztály tizenkilenc együttesből áll. Tizenhét forduló elteltével 8-2-7-es mérleggel állnak 26-22-es gólaránnyal. Sok gólt szereznek, de szerencsére kapnak is, reményeim szerint kijön majd az osztálykülönbség. A Sokol az előző szezonban a negyedosztályban szerepelt, onnan jutott fel a csapat egy osztályt. A Sokol Ostroda többször kapott már idén három gólt, de akkor nem egy első osztályú együttes volt az ellenfél.

Megnéztem az elmúlt évek felkészülési találkozóit, és szembetűnő a különbség az ideihez képest. Nem kell ecsetelnem, hogy a kialakult helyzet miatt egyes együttesek nem tudnak annyi mérkőzést játszani, mint az elmúlt években. Olyankor volt, hogy nem jött ki a lépés a kisebb csapatok ellen a Lechiának, és vereség lett a vége, de most talán a minőségre mennek. Úgy gondolom, hogy a két csapat közötti különbség kiütközik majd, és szerez az első osztályú együttes három gólt, bár szerintem kapni is fognak. A tippem, hogy 3-1 lesz a vége.

Lechia Gdańsk - Sokół Ostróda: Lechia Gdańsk által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp