Egy héten kétszer szivatna meg ez a pár hete még fix kiesőjelölként titulált, egész csapatos karanténból kijövő Fulham? Nem hinném. Bár 5 meccse nem kaptak ki, mind az 5 meccset döntetlenre hozták ki, köztük olyan csapatok ellen, mint a Liverpool, Tottenham, vagy akár Southampton.

De egy pár szó a hétközi döntetlenjükről, ami engem nagyon felültetett és felidegesített. Szép eredmény nagyon egy idegenbeli pont Mourinho Tottenhamje ellen, de azért ebben benne van Kane-ék hatalmas inkompetenciája, ami a szezonban már nem először jött elő. Biztos előny tudatában egyszerüen képtelen rávágni egy második gólt, amivel a mérkőzés lezárását érthetnék el, probálják őrizni a szerintük magabiztos egy gólos előnyt, minimális kockázatot sem vállalva, hogy aztán a végén jöjjön a kis csapat feltéve az i-re a pontot és egyenlítsen.

Ebbe a hibába nem szabad beleesnie a Chelseanek, és számukra olyan fontos ez a győzelem, mint egy falat kenyér, különösen Lampard számára, hiszen a nyáron elköltött 200 millió után nagyon zörög a gépezet, és az elmúlt hónap eredményei alapján igencsak inog alatta a pad. Nagyon jó játékosok alkotják a Chelsea keretét, "egyszerűen" csak egy jól működő rendszerbe kellene beilleszteni őket a megfelelő pozícióra. Ez úgy tünt sikerült forma október-november tájékán, sorra hozták a cleen sheeteket, Mendy a kapuban nagyon magabiztos volt, hátul a Thiago-Zouma páros nagyon összeállt, viszont az elmúlt mérkőzéseken rengeteg gólt nyeltek be. Ebből a hullámvölgyből kezdhetik meg a kikecmeredést, s erre úgy gondolom tökéletes ellenfél lehet a Fulham. Hétközben ráadásul mérkőzést is játszodtak, míg Lampardék egy egész hetet készülhettek erre a mérkőzésre, ami ebbe a zsúfolt szezonban ritkaság számba megy. Ezt az előnyüket, ha nem képesek a saját maguk javára fordítani, akkor lehet Abrapapa zsebéhez nyúl, és küldi is a felmondó levelet a klublegenda Lampardnak.

Véleményem szerint látta a Chelsea a Tottenham kárán, hogy nem szabad kiadni a kézből a biztos három pontot, és magabiztos győzelmet fognak aratni a mondhatni londoni "derbin".

Fulham - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp