A második körben a szlovénok az Oroszorszég kézilabda-szövetségének csapatával (vicc) találkoznak, elviekben nagyon sima szlovén siker várható.

Az oroszok szabadkártyával érkeztek a tornára, a fehéroroszokkal kezdték az egyiptomi világbajnokságot, egy remit sikerült összehozni, valószínűleg majd az dönt, hogy ki veri el jobban a dél-koreaiakat, de ezek az oroszok már rég nem azok, akik esélyesek a tornagyőzelemre. A két legismertebb név Zhitnikov, és Shishkarev, mindketten Magyarországon kéziznek. Ami viszont az első meccsen látható volt, hogy kapusteljesítmény nem nagyon volt, Kireev, és Pavlenko is épp, hogy 10% fölött védett, mind a kettejüknek 2-2 védése volt, gyakorlatilag a fehéroroszok 43 lövésből dobtak 32 gólt, szóval még annyira percenként sem zódultak a lövések a ruszkikra, hogy ennyit kapjanak.

A szlovénok viszont rendesen bekezdtek, nálam a titkos esélyes kategóriába tartoznak, ha elkapják a fonalat egy top 4 is összejöhet, na szóval ők 51-29-re verték Dél-Koreát, ami rekordbeállítás, 80 gólt most dobtak másodjára egy meccsen a világbajnokságon. Itt viszont komoly tempó volt, 62(!) lövést eresztettek az ázsiaik kapujára, és a második félidőre sem eresztettek le, így jött össze ez a brutális lőtt gól mennyiség. Nem véletlen, támadásban nagyon komoly spílerek alkotják Ljubomir Vranjes keretét, Szegedről ismerhetjük Bombac, és pár évvel ezelőttről Skube irányító képességeit, ugyancsak itthon edződik a két beálló, Gaber és Blagotinsek is. Széleken is kifejezetten erősek, Gajic, Janc, és Cingesar 12/11 -et hoztak, a kilencesről meg Mackovsek meg Dolenec tüzelhetnek, szóval van választék rendesen, hogy miként fejezzék be a támadásokat, nem egy egydimenziós csapat na.

Könnyed szlovén sikert várok, ezt a 30-at fele tempóval is megdobják, ilyen 35-25 körülre várom a végét.

Oroszország - Szlovénia: Szlovénia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp