Liverpool - Manchester United rangadó a Premier League-ben

A Liverpool az Anfield-en lökheti vissza a földre a United fellegekben járó szurkolóit, akik már a bajnoki címről beszélnek... csapatuk mégiscsak vezeti a tabellát... és ők állnak a legjobban vesztett pontok tekintetében.

Solksjaer legénysége egészen remek idényt fut, messze túlszárnyalják a várakozásokat, valahogy velük senki nem kalkulált komolyan a bajnoki címmel kapcsolatban... rajtuk kívül. Ezzel szemben a Liverpool álmoskásan kezdett, nem várt, csúnya betlikkel... azóta pedig noha ébredeznek, komoly sérüléshullám is sújtja őket, mely főleg a védelmet érintette. Ennek hatását ma is meg fogják érezni, többek között a csapat alappillére, Van Dijk ma sem lesz bevethető... Ettől eltekintve, pontosabban a belső védő poszttól, egészen pofás ez a Pool kezdő, hogy finoman fogalmazzunk...

A WhoScored portál várakozásai szerint a két szélső bekk pozíciót Robertson és Alexandrer-Arnold töltik majd be, középen a Wijnaldum - Thiago - Henderson trió kezdhet, elől pedig a veszélytelennek legkevésbé sem nevezhető hármas, Firmino, Salah és Mané rohamozhatnak...

A másik oldalon a régóta maródi Rojo és Phil Jones számít lényeges hiányzónak, illetve Martial játéka kérdéses, de elképzelhető, hogy ő pályára tud lépni.

Összességében nálam a Liverpool még a hiányzók ellenére is erősebb, egységesebb csapat, mint a vörös ördögök... és a padon is egy sokkal jobb edző ül Jürgen Klopp személyében... Ole-t valahogy úgy érzem, jókor volt jó helyen... komolyan meglep az idei teljesítményük... noha olyan szoros az eleje, hogy az a néhány fordított ítélet VAR-ral, vagy az a néhány határeset tizi, amit kaptak, szignifikáns különbséget jelenthet... 5-6 pont itt 5-6 helyezést is jelenthet... Aztán lehet rámcáfol Ole, és végig vezetve nyerik innen a PL-t, de meglepne... én dobogóra sem várom őket.

Bár az elmúlt két szezonban hozzászokhattunk, hogy szinte meccsenként ítélnek egy büntetőt a MU javára, ki tudja meddig tart ez ki... Épp emiatt vagyok óvatos ezzel a tippel is, vagyis a tétezéssel... De ilyen odds-on ez nekem kötelező bet! Négy egységet merek itt kockáztatni.

Liverpool - Manchester United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp