Az előző szezon végén nagyon szomorúak voltak a hazai szimpatizánsok ugyanis az utolsó két fordulóban elrontotta az egész éves parádés teljesítményét a csapat és elbukták a közvetlen feljutást a Premier Leaguebe. A rájátszásban viszont a döntőig meneteltek ahol ismét esélyesként kezdtek a Fulham ellen, de a végjátékot a hosszabbításban ismét elszúrták így Parker csapata jutott fel az elit ligába.

Szerencsére viszont nem igazolódott be a jóslás miszerint darabokra hullik mindezek után a csapat és jelenleg a Championship egyik legjobb formában levő csapataként masíroznak ismét a feljutást érő helyek irányába. Jelenleg a 6.helyen állnak de kettő mérkőzéssel kevesebbet játszottak mint a riválisok így ezek sikeres pótlása esetén akár a 2.helyre kerülhetnek, lassan a bajnokság utolsó harmadához érve. A tavalyi sikercsapatból távozott ugye Watkins és Benrahma és ezzel együtt több mint 40 gól. Mindketten nagyon szerettek volna a PL-ben játszani így előbbi az Aston Villa míg utóbbi a West Ham keretét erősíti. A Watkinsért kapott 28 millió euróból viszont megérkezett a tökéletes és egyben olcsó láncszem a gépezetbe Ivan Toney személyében aki a League One gólkirálya volt tavaly 24 találattal. A fiatal angol egy osztállyal feljebb sem lassít hiszen ő viszi a hátán a Brentfordot, 22 mérkőzésen 16 gólt jegyzett. A csapat mint mondottam parádés formában van, hazai pályán pedig összesen egy meccset buktak el még a bajnokság legelején a Preston ellen(2:4). Komoly hiányzójuk nincsen hiszen Baptiste és Norgaard sem sok vizet zavar hiszen piszok rég sérültek. Minden adott tehát egy győzelemhez a Luton ellen akik idegenben nem vitézkednek, annak ellenére hogy 70 perc emberelőnnyel valahogy kibrusztolták a Bournemouth elleni 0:1-es győzelmet az előző fordulóban. A 10 emberrel játszó hazaiak még így is fölényben voltak, ez pedig nem sok jót jelent a mai meccs előtt ahol az egyik bajnokesélyes ellen kell helytállni.

A két csapat túl sokszor nem játszott egymás ellen az utóbbi időben hiszen a Luton alacsonyabb ligában szerepelt, de tavaly itt 7:0-ra győzött a Brentford, majd pár hónapja idegenben is 3:0-ra múlták felül őket. Ha most ekkora különbség nem is lesz de győzni fognak.

Tipp: 2-0

Brentford - Luton Town: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp