Nagyjából most néz úgy ki az egyiptomi világbajnokság, ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a töltelék csapatok többé-kevésbé kiestek az Elnöki Kupába, a többi meg küzdhet a negyeddöntőkért.

Egy-két csoportban létrejöhetnek szép kis körbeverések, mehet majd a matek, de az egyiptomiaknak mindenképp ütniük kell a fehéroroszokat, hogy jó esélyük legyen házigazdaként a legjobb 8-ba bekerülni. Simán verik egyébként a gyengébb csapatokat, Chile, az oroszok, és Észak-Macedónia sem jelentett különösebb gondot, tüzeltek szép számmal, gyors kézit játszanak Parrondo tanítványai, és minden poszton rendben vannak. Egyedül a svédek ellen volt egy megingás, a második félidőben négy gólos előnyt szórakoztak el Yahiáék, ezért nagy árat fizettek, ezért is lesz fontos ez a meccs. Egyiptom eléggé egyben van egyébként, Afrika legjobb csapata, a 2020-as Afrika-bajnokság győztese, Yahia és Elderaa a válogatott vezérei, de szélen Sanad is biztos pont, kilencről is szétlövik a kaput, szóval a maga módján komplett csapat ez.

A fehéroroszok már nemigen juthatnak tovább, győzelem nélkül állnak a középdöntős csoport utolsóelőtti helyén. Az oroszoktól a nyitófordulóban kaptak 32 gólt, pedig Zhitnikovék elég ratyi formában vannak, a szlovénoktól 29-et, Bombacéktól is azért többet vártak, majd a kissé tartalékos svédek ellen játszottak egy 26:26-os remit. A fehérorosz kapusok csak a gimnazista koreaiak ellen tudtak 30% fölött védeni, szerintem nem egy feltüzelt házigazda ellen fogják megdönteni ezt a számot.

Egyiptomnak nagyon kell ez a win, hogy aztán majd valószínűleg a szlovénok ellen lemeccseljék, hogy ki jut tovább a csoportból, nem nagyon lehet itt már kiengedni, vagy langyosan kezdeni, tanulhattak a svédektől, egy végig kontroll alatt tartott meccset várok, és minimál 29 gólt a hazaiaktól.

Egyiptom - Fehéroroszország: Egyiptom által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp